Utorok, 23. apríl 2024
Mimoriadne správy

Peter Sagan sa rozlúčil so sezónou 2020, poďakoval tímovým kolegom aj sponzorom

 Webnoviny  26. október 2020  308  
Peter Sagan sa rozlúčil so sezónou 2020, poďakoval tímovým kolegom aj sponzorom

26.10.2020 (Webnoviny.sk) - Cyklistický tím Bora-Hansgrohe celkom nesplnil ciele, s ktorými jeho jazdci vstupovali do pretekov Giro d'Italia. Jediné etapové víťazstvo dosiahol Peter Sagan, ktorý zároveň skončil druhý v bodovacej súťaží o cyklámenový dres.

Sagan bol aj dvakrát štvrtý


Blízko etapového triumfu bol Sagan ešte štyrikrát, keď obsadil v rýchlych koncovkách etáp druhé miesto. Pozitívom je aj celková ôsma priečka Patricka Konrada, už menej 12. miesto Rafala Majku, ktorý pri svojej rozlúčke s tímom chcel preniknúť medzi trio najlepších v celkovej klasifikácii.

Giro d’Italia 2020: program, výsledky, profily etáp


"Patrick Konrad vďaka ôsmemu miestu splnil svoj cieľ a celkovo sme spokojní s jeho vystúpením. V 13. etape bol blízko víťazstva, uniklo mu o centimetre (skončil tretí - pozn. SITA). Rafal Majka to mal rozbehnuté na najlepšiu päťku celkového poradia, ale v poslednom týždni ochorel a mal smolu. Peter Sagan dosiahol v 10. etape pôsobivé víťazstvo a tiež bol štyrikrát druhý. Nepatrí nám však cyklámenový dres, ktorý sme získali pred rokom (vďaka Pascalovi Ackermannovi - pozn.). Aj preto sa vo mne miešajú pocity," vravel manažét Bora-Hansgrohe Ralph Denk na tímovom webe.

Bora-Hansgrohe ustúpila z pozícií


Denk naznačil, že v porovnaní s nedávnou minulosťou toto Giro pre jeho tím nedopadlo najlepšie. "V porovnaní s predchádzajúcimi dvoma edíciami, keď sme vyhrali po tri etapy, teraz to nebolo naše najlepšie predstavenie. Musíme preto v najbližších týždňoch zanalyzovať, prečo sa nesplnili niektoré ciele. V globále však máme za sebou dobré Giro a môžeme byť hrdí na dosiahnuté úspechy," dodal Denk.

Peter Sagan sa na svojom facebookovom profile poďakoval najbližšiemu okoliu, že mohol absolvovať premiéru na Giro d'Italia. Okrem víťazného sóla v 10. etape do Tortoreta úporne bojoval s Arnaudom Démarom aj Diegom Ulissim o ďalšie etapové víťazstvá, ale najmä francúzsky šprintér bol v rýchlych koncovkách jednoznačne silnejší.

"Všetci sme bojovali každý deň o čo najlepší výsledok. Chcem sa poďakovať tímovým kolegom aj celému zázemiu vrátane sponzorov za tvrdú prácu, ktorú odviedli počas týchto troch týždňov. Poďakovanie tiež patrí organizátorom a tiež všetkým fanúšikom, ktorí nás povzbudzovali na ceste z Palerma do Milána," uviedol Sagan, ktorý sa rozlúčil so sezónou 2020.

Viac k témam: Bora-Hansgrohe, Giro d´Italia
Zdroj: Webnoviny.sk - Peter Sagan sa rozlúčil so sezónou 2020, poďakoval tímovým kolegom aj sponzorom © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.