Štvrtok, 18. apríl 2024
Mimoriadne správy

Peter Sagan prvýkrát okúsi slávne Giro d´Italia a uvedomuje si, že to nebude ľahké

 Webnoviny  24. október 2019  313  
Peter Sagan prvýkrát okúsi slávne Giro d´Italia a uvedomuje si, že to nebude ľahké

24.10.2019 (Webnoviny.sk) - Slovenský cyklista Peter Sagan sa v budúcom roku po prvý raz vo svojej kariére predstaví na pretekoch Giro d´Italia. Trojtýždňové prestížne podujatie zo série Grand Tour sa v roku 2020 začne v maďarskej metropole Budapešť, čo zrejme tiež pomohlo rozhodnutiu Sagana a jeho tímu Bora-Hansgrohe podporiť jeho účasť.

Špeciálne miesto v srdci


Trojnásobný majster sveta a držiteľ 113 víťazstiev v profikariére na ceste by sa v budúcej sezóne mal tradične predstaviť aj na Tour de France, kde v minulosti získal rekordný počet sedem víťazstiev v bodovacej súťaži. Navyše zvažuje aj účasť na olympijských hrách v Tokiu.

"Taliansko má špeciálne miesto v mojom srdci. Je to krajina, kde som v roku 2008 vyhral svoje prvé majstrovstvá sveta (juniorský titul v pretekoch cross-country horských bicyklov - pozn.) a strávil tam prvé roky profikariéry v cestnej cyklistike. V posledných desiatich rokoch som mal tú česť súťažiť na množstve prestížnych pretekov v Taliansku, ale niečo mi stále chýbalo. Bolo to Giro d´Italia," uviedol Peter Sagan na webe svojho tímu Bora-Hansgrohe.

Príležitosť pre fanúšikov


"Nemyslím si, že existuje cyklista, ktorý by nechcel byť súčasťou Giro d´Italia, jednej z najväčších výziev v cyklistickom svete. Preto som veľmi rád, že 9. mája 2020 budem stáť na štarte budúcoročného Gira v Budapešti. Nebude to ľahké, ale teším sa. Prvé tri etapy v Maďarsku budú pre mňa zároveň príležitosť predstaviť sa blízko Slovenska. Som presvedčený, že slovenskí fanúšikovia nebudú chýbať popri trati a povzbudzovať ma," doplnil Peter Sagan.

Sedemnásobný držiteľ zeleného dresu pre víťaza bodovacej súťaže na Tour de France oslávi v januári okrúhlu tridsiatku, ale na pretekoch Okolo Talianska nikdy nejazdil vzhľadom na svoj nabitý program na jarných klasikách. Sagan sa doteraz z pretekov Grand Tour osemkrát predstavil na Tour de France a štyri štarty pridal na španielskej Vuelte.

Organizátori predstavili trasu


Práve vo štvrtok popoludní v Miláne organizátori predstavili trasu Giro d´Italia 2020 a Sagan bol osobne súčasťou tejto slávnosti. Nechal sa aj vyfotiť s víťaznou trofejou. K tejto fotografii na twitteri pridal krátky, ale výstižný text: "Nech žije Giro d´Italia!"

"Stále som hovoril o tom, že Petrov program sa v budúcnosti môže zmeniť. V roku 2020 sme do jeho programu pridali Giro d´Italia, kde by mal zabojovať o bodovaciu súťaž. Myslím si, že šampión, akým je Peter, by mal aspoň raz v kariére súťažiť na Gire. Toto naše rozhodnutie je zároveň prejavom rešpektu voči tomuto trafičnému podujatiu v našom športe. Ešte som nemal možnosť podrobne spoznať trasu pretekov, ale tradične by tam malo byť niekoľko etáp, ktoré budú vyhovovať Petrovi. Zároveň chcem zdôrazniť, že fanúšikovia vo Francúzsku sa nemusia obávať. Peter Sagan bude rovnako súťažiť v júli na Tour de France," informoval manažér tímu Bora-Hansgrohe Ralph Denk.

Viac k témam: Bora-Hansgrohe, Giro d´Italia
Zdroj: Webnoviny.sk - Peter Sagan prvýkrát okúsi slávne Giro d´Italia a uvedomuje si, že to nebude ľahké © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.