Pondelok, 2. september 2024
Mimoriadne správy

Paríž uvidí súboj Nadal – Djokovič, napíšu ďalšiu kapitolu bohatej spoločnej histórie

 Webnoviny  28. júl 2024  101  
Paríž uvidí súboj Nadal – Djokovič, napíšu ďalšiu kapitolu bohatej spoločnej histórie

28.7.2024 (SITA.sk) - Španielsky tenista Rafeal Nadal, ktorý sa na poslednú chvíľu rozhodol, že bude na OH 2024 v Paríži hrať aj dvojhru, zvíťazil v zápase 1. kola nad Mártonom Fucsovicsom z Maďarska v troch setoch 6:1, 4:6, 6:4. V 2. kole sa tak tenisoví fanúšikovia dočkajú veľkého duelu, keďže súperom „Rafu“ bude takisto bývalá svetová jednotka Novak Djokovič zo Srbska.

Otázny štart


Návrat Nadala na kurt Phillippa Chartriera, kde počas kariéry získal štrnásť grandslamových titulov na Roland Garros, sprevádzali už pred zápasom búrlivé ovácie fanúšikov. Účasť 38-ročného rodáka z Mallorcy vo dvojhre bola pritom ešte niekoľko hodín pre zápasom otázna. Španiela totiž pred olympijskými hrami sprevádzali zdravotné problémy.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



V 2. kole napíšu Nadal s Djokovičom ďalšiu kapitolu bohatej spoločnej histórie. S o rok mladším Srbom čaká Nadala už 60. vzájomné stretnutie. Žiadni dvaja tenisti sa v otvorenej ére počítanej od roku 1968 nestretli viackrát.

Triumf vo štvorhre


Djokovič vedie bilanciu pomerom 30:29. Spoločne majú na konte 46 grandslamových trofejí. Djokovič drží s 24 triumfmi rekord, Nadal je s 22 titulmi v historických tabuľkách druhý. V zbierke ale má olympijské zlaté medaily z dvojhry 2008 aj štvorhry 2016. Djokovič získal v Pekingu 2008 bronz.

Nadal má šancu získať cenný kov v Paríži aj vo štvorhre. V sobotu po boku krajana Carlosa Alcaraza triumfoval nad argentínskym duom Máximo González a Andrés Molteni 7:6 (4), 6:4 a postúpili do osemfinálového 2. kola.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Otvárací ceremoniál – Letná olympiáda v Paríži 2024 (fotografie)

Viac k témam: dvojhra mužov, LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Štvorhra mužov
Zdroj: SITA.sk - Paríž uvidí súboj Nadal – Djokovič, napíšu ďalšiu kapitolu bohatej spoločnej histórie © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.