Piatok, 29. marec 2024
Prevažne slnečno  13 °C
Mimoriadne správy

Ovečkin sa vyrovnal Selännemu, v NHL videli aj ďalší rekord a v akcii bolo viacero Slovákov (video)

 Webnoviny  19. apríl 2022  132  
Ovečkin sa vyrovnal Selännemu, v NHL videli aj ďalší rekord a v akcii bolo viacero Slovákov (video)

19.4.2022 (Webnoviny.sk) - V pondelkových zápasoch zámorskej NHL sa predstavili aj piati slovenskí hokejisti a traja z nich sa tešili z víťazstiev svojich tímov, nebodoval však ani jeden z nich. Najvyťaženejším z nich bol obranca Martin Fehérváry z Washingtonu Capitals, ktorý odohral 19:52 min pri triumfe 3:2 na ľade Colorada Avalanche.

Bratislavský rodák zaznamenal mínusový bod, dve trestné minúty a rozdal štyri bodyčeky. "Lavíny" prišli o deväťzápasovú víťaznú sériu, ale zostávajú na čele ligovej tabuľky so 116 bodmi.

Makar prekonal klubový rekord Avalanche


Stretnutie medzi Capitals a Avalanche prinieslo aj dva veľké zápisy do ligovej histórie. Kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin strelil 48. gól v sezóne a vyrovnal rekord legendárneho Fína Teema Selänneho. Doteraz iba oni dvaja v celej histórii profiligy zaznamenali vo veku 36 rokov alebo viac takú gólovú porciu v jednom ročníku.




"Ako by ste nemohli byť z toho v úžase? Robí takéto veci stále. Je zábavné ho sledovať. Za celé tie roky sa nezmenil. Je to neuveriteľné," povedal o Ovečkinovi jeho spoluhráč Marcus Johansson, cituje ho oficiálny web NHL.




Domáci Cale Makar zase prekonal klubový rekord Avalanche v počte bodov obrancu v jednom ročníku. Má ich na konte už 83, o jeden viac ako predošlý rekordér Steve Duchesne.

Tatar s dvomi strelami a Ružička s bodyčekom


Útočník Tomáš Tatar odohral 16:12 min pri víťazstve New Jersey Devils 3:2 na ľade Vegas Golden Knights, tím z "mesta kasín" naďalej stráca tri body na posledné postupové miesto v Západnej konferencii. Slovenský krídelník si pripísal na konto dve strely na bránku Švéda Robina Lehnera.




Ďalší útočník Adam Ružička pri triumfe Calgary Flames 5:2 nad Chicagom Blackhawks strávil na ľade 9:49 min a do štatistík si pripísal jeden bodyček. "Plamene" si so 101 bodmi upevnili vedúce postavenie v tabuľke Pacifickej divízie, v ktorej majú už sedembodový náskok pred druhým Edmontonom Oilers.



Sekera aj Studenič s mínuskami


Neúspešný večer zažila dvojica Slovákov v drese Dallasu Stars. Obranca Andrej Sekera aj útočník Marián Studenič zaznamenali po jednom mínusovom bode a texaský klub prehral na ľade Vancouveru Canucks 2:6.

Sekera odohral 14:58 min s bilanciou štyri strely na súperovu bránku a jeden bodyček, Studenič vystrelil na Thatchera Demka dvakrát a tiež si pripísal jeden bodyček.

Dallas stále drží jednu z dvoch voľných kariet v Západnej konferencii. V nej sa bojuje ešte o štyri miestenky do play-off, ktoré okrem Stars patria aj Edmontonu, Los Angeles Kings a Nashville Predators.

Vo Východnej konferencii už je známe kompletné okteto účastníkov bojov o Stanleyho pohár.




Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Ovečkin sa vyrovnal Selännemu, v NHL videli aj ďalší rekord a v akcii bolo viacero Slovákov (video) © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.