Piatok, 29. marec 2024
Mimoriadne správy

Osobitne prenajaté lietadlá či povinná karanténa. Australian Open čakajú prísne opatrenia

 Webnoviny   6. december 2020  197  
Osobitne prenajaté lietadlá či povinná karanténa. Australian Open čakajú prísne opatrenia

6.12.2020 (Webnoviny.sk) - Definitíva ohľadne začiatku úvodného grandslamového turnaja tenisovej sezóny Australian Open zatiaľ stále nepadla. Organizátori však už teraz môžu potvrdiť, že podujatie u "protinožcov" sa uskutoční za prísnych hygienických opatrení.

Stravu budú nosiť do izieb


Podľa austrálskych médií, ktoré citoval aj poľský web sport.pl, by sa turnaj mal začať 8. februára, čo je o tri týždne neskôr v porovnaní s tradičným plánom.

Všetci tenisti by mali prísť do Melbourne 15. a 16. januára osobitne prenajatými lietadlami. Hráči a ich tímy budú musieť po príchode absolvovať dvojtýždňovú karanténu v hoteli, ktorý nebudú môcť opustiť. Stravu budú všetkým nosiť do izieb.

Ak bude u športovca hneď prvý test na koronavírus s negatívnym výsledkom, bude môcť od druhého dňa karantény využívať zariadenia v Melbourne Parku.

Maximálne päť hodín tréningu


Hráči sa budú môcť v priebehu dňa venovať tréningovému procesu maximálne počas piatich hodín, z toho maximálne dve hodiny budú môcť stráviť na kurte. Zvyšný čas môžu "minúť" v posilňovni alebo v rámci regenerácie.

Tenisti pred začiatkom turnaja podstúpia niekoľko testovaní. Po podstúpení dvojtýždňovej karantény sa následne budú môcť voľne pohybovať po Melbourne.

Viac k témam: Australian Open 2020, COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk - Osobitne prenajaté lietadlá či povinná karanténa. Australian Open čakajú prísne opatrenia © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.