Piatok, 19. apríl 2024
Zamračené  6 °C
Mimoriadne správy

Organizátori US Open v New Yorku umožnia tenistom s Ruska a Bieloruska účasť na podujatí

 Webnoviny  15. jún 2022  167  
Organizátori US Open v New Yorku umožnia tenistom s Ruska a Bieloruska účasť na podujatí

15.6.2022 (Webnoviny.sk) - Organizátori záverečného grandslamového turnaja tenisovej sezóny, US Open v New Yorku, umožnia tenistom s Ruska a Bieloruska účasť na podujatí.

Nenasledujú tak príklad predstaviteľov Wimbledonu, ktorí hráčom z týchto krajín znemožnili účinkovanie na turnaji z dôvodu vojenskej invázie na území Ukrajiny rozpútanej Ruskom s pomocou Bieloruska.

Lew Sherr z Americkej tenisovej asociácie (USTA) v utorok v telefonickom rozhovore pre agentúru AP povedal, že predstavenstvo USTA sa rozhodlo povoliť Rusom a Bielorusom účasť na turnaji.

Dodal, že hráči z týchto krajín budú hrať vo Flushing Meadows pod neutrálnou vlajkou. US Open potrvá od 29. augusta do 11. septembra.

Viac k témam: US Open, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk - Organizátori US Open v New Yorku umožnia tenistom s Ruska a Bieloruska účasť na podujatí © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.