Streda, 24. apríl 2024
Slabý dážď  3,1 °C
Mimoriadne správy

Olympijský šampión Ligety ukončil kariéru skôr, ako plánoval. Silné bolesti chrbta rozhodli zaňho

 Webnoviny  14. február 2021  251  
Olympijský šampión Ligety ukončil kariéru skôr, ako plánoval. Silné bolesti chrbta rozhodli zaňho

14.2.2021 (Webnoviny.sk) - Dvojnásobný olympijský šampión v zjazdovom lyžovaní Američan Ted Ligety napokon ukončil kariéru o šesť dní skôr, ako pôvodne plánoval. Súťažnú rozlúčku chcel uskutočniť na budúci piatok po pretekoch v obrovskom slalome v rámci prebiehajúcich majstrovstiev sveta v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pred týmto víkendom však uňho prepukli silné bolesti chrbta a v sobotu prostredníctvom Instagramu oznámil definitívny koniec.

Lyžiar má chrbát v zlom stave


Vyšetrenia u Ligetyho odhalili, že jeho chrbát je v takom stave, že lyžovanie by preň bolo momentálne nebezpečné. Tridsaťšesťročný rodák zo Salt Lake City tak balí kufre a odchádza domov do USA.

"Nadišiel čas, aby som mal opäť zdravý chrbát. Tešil som sa, že si poslednýkrát zalyžujem a potom ukončím kariéru. Bohužiaľ, môj chrbát rozhodol, že skončím trošku skôr," vyhlásil.

Ligety chce tráviť viac času s rodinou


Ligety sa rozhodol skončiť, pretože túži čo najviac času tráviť s najbližšími doma v americkom Park City - manželkou Miou, starším synom Jaxom a dvojičkami Alecom a Willom.

Kariéru v SP odštartoval na domácom svahu v Park City v novembri 2003 a jeho posledným štartom v tomto seriáli bol obrovský slalom vo švajčiarskom Adelbodene v úvode januára 2021, kde sa neprebojoval do 2. kola. Videl tam však škaredý pád svojho krajana Tommyho Forda a aj to mu pomohlo v rozhodovaní.

Viac k témam: koniec kariéry
Zdroj: Webnoviny.sk - Olympijský šampión Ligety ukončil kariéru skôr, ako plánoval. Silné bolesti chrbta rozhodli zaňho © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.