Štvrtok, 28. marec 2024
Slnečno  13,5 °C
Mimoriadne správy

Olympijská šampiónka Silvová má problém, v jej tele našli zakázanú látku fenoterol

 Webnoviny  21. september 2019  425  
Olympijská šampiónka Silvová má problém, v jej tele našli zakázanú látku fenoterol

21.9.2019 (Webnoviny.sk) - Úradujúca olympijská šampiónka v džude v kategórii do 57 kilogramov Brazílčanka Rafaela Silvová neprešla dopingovým testom na Panamerických hrách v Lime. Dvadsaťsedemročná rodáčka z Ria de Janeiro na tlačovej konferencii informovala, že v jej tele našli fenoterol, teda látku na liečbu astmy.

Trvá na svojej nevine


Džudistka trvá na svojej nevine a prítomnosť zakázaného prostriedku vo svojom tele vysvetľuje častým kontaktom so 7-mesačným dieťaťom trpiacim astmou.

Rafaela Silvová na OH 2016 práve v jej rodnom Riu de Janeiro bola prvou domácou reprezentantkou, ktorá získala zlatú medailu. Najcennejší kov si vybojovala aj na spomenutých Panamerických hrách v auguste 2019, na ktorých jej v tele nášli zakázanú látku.

Čaká ju dokazovanie


Zaujímavosťou je, že rovnako v Riu ešte v roku 2013 získala individuálne zlato na majstrovstvách sveta. Na nedávno skončenom svetovom šampionáte v japonskom Tokiu brala dvakrát bronz - medzi jednotlivkyňami aj v tímoch.

Brazílsku džudistku teraz čaká dokazovanie a je len na nej, či s argumentami pred patričnými orgánmi uspeje alebo nie. Jasné je však to, že favoritka na najcennejší kov na budúcoročných OH 2020 v Tokiu sa viac ako tréningu bude musieť venovať vlastnej obhajobe.

Viac k témam: podozrenie z dopingu
Zdroj: Webnoviny.sk - Olympijská šampiónka Silvová má problém, v jej tele našli zakázanú látku fenoterol © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.