Sobota, 1. jún 2024
Mimoriadne správy

Obhajkyňa veľkého glóbusu Lara Gutová ukončila sezónu

 Webnoviny  10. február 2017  407  
Obhajkyňa veľkého glóbusu Lara Gutová ukončila sezónu

Rozsah zranení ľavého kolena u švajčiarskej lyžiarky obsahuje aj natrhnutý predný skrížený väz a poškodený meniskus.

ST. MORITZ 10. februára (WebNoviny.sk) - Švajčiarska zjazdárka Lara Gutová je zatiaľ zrejme najväčšou smoliarkou majstrovstiev sveta v alpskom lyžovaní v St. Moritzi.

Najväčšia švajčiarska medailová nádej po zisku bronzu v super G nedokončila piatkovú súťaž v alpskej kombinácii, lebo v príprave na slalomovú časť si vážne poranila ľavé koleno. Diagnóza je v prípade 25-ročnej obhajkyne veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári nemilosrdná - natrhnutý predný skrížený väz a poškodený meniskus. Gutová má nielen po majstrovstvách sveta, ale aj po sezóne Svetového pohára 2016/2017.

Američanke Mikaele Shiffrinovej sa tak otvorila cesta k zisku prvého veľkého glóbusu v kariére. Pred Taliankou Sofiou Goggiovou, ktorá sa v SP nachádza na treťom mieste za smoliarkou Gutovou, má obrovský náskok 414 bodov. "Lare želám skoré uzdravenie. Keď som sa dopočula o jej zranení, zdvihol sa mi z toho žalúdok," reagovala na twitteri Mikaela Shiffrinová.

"Nevyzerá to optimisticky. Ak je v hre zranenie kolena, tak to nie je dobré," citoval trénera švajčiarskych reprezentantiek Hansa Flatschera portál ORF v čase, keď ešte nevedel presný rozsah zranení u Gutovej.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.