Utorok, 23. apríl 2024
Oblačno  7,8 °C
Mimoriadne správy

Novým šéfom Medzinárodnej hokejovej federácie je Francúz, Fasela nahradil po 27 rokoch

 Webnoviny  25. september 2021  316  
Novým šéfom Medzinárodnej hokejovej federácie je Francúz, Fasela nahradil po 27 rokoch

25.9.2021 (Webnoviny.sk) - Svetový hokej má nového prezidenta, Švajčiara Reného Fasela na poste prezidenta Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) nahradil Francúz Luc Tardif.

Tardiff mal štyroch protikandidátov


Šesťdesiatosemročného niekdajšieho útočníka narodeného v Kanade zvolili na čelo IIHF na kongrese federácie v ruskom Petrohrade. René Fasel viedol IIHF dlhých 27 rokov.

V sobotňajších voľbách mal Tardiff štyroch protikandidátov. V prvom kole hlasovania z boja vypadol Čech Petr Bříza, v druhom Dán Henrik Bach Nielsen, v treťom Bielorus Sergej Gončarov a vo štvrtom aj Nemec Franz Reindl. V Rusku ešte prebiehajú voľby do ďalších pozícií, do Rady IIHF kandiduje aj prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan.

V Rade IIHF od roku 2012


Luc Tardif má okrem francúzskeho aj kanadské občianstvo. Ešte ako hráč začínal v rodnej Kanade, v roku 1975 sa však presťahoval do Belgicka a od leta 1977 hral vo Francúzsku. Ešte v sezóne 1989/1990 sa s Rouenom stal majstrom a potom ukončil kariéru.

V Rouene potom pôsobil pri mládeži, neskôr sa v národnej federácii dostal až na jej čelo. V Rade IIHF pôsobil od roku 2012. Prezidentom IIHF bude na základe mandátu minimálne do roku 2026.

Viac k témam: prezident IIHF
Zdroj: Webnoviny.sk - Novým šéfom Medzinárodnej hokejovej federácie je Francúz, Fasela nahradil po 27 rokoch © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.