Sobota, 18. máj 2024
Zamračené  13,6 °C
Mimoriadne správy

Nový tím NHL už má trénera, stal sa ním Gerard Gallant

 Webnoviny  13. apríl 2017  243  
Nový tím NHL už má trénera, stal sa ním Gerard Gallant

LAS VEGAS 13. apríla (WebNoviny.sk) - Prvým trénerom nového klubu na mape severoamerickej hokejovej NHL Vegas Golden Knights bude Gerard Gallant. Päťdesiattriročný Kanaďan v minulosti ako kouč v NHL pôsobil šesť sezón, strávil ich na striedačkách tímov Columbus Blue Jackets a Florida Panthers.

"Pozícia prvého trénera v histórii Golden Knights je úžasnou príležitosťou, za ktorú som nesmierne vďačný. Celá hokejová komunita sleduje dianie okolo tohto tímu s veľkým nadšením," uviedol Gallant pre oficiálnu internetovú stránku súťaže.

Odporúčame:
Video: V úvodných zápasoch play-off NHL sa darilo hosťom, triumfoval aj Chárov Boston

Na trénerskú dráhu sa Gerard Gallant vydal po ukončení kariéry hokejového útočníka. Ako hráč absolvoval v NHL 11 sezón, počas ktorých v dresoch Detroitu a Tampy Bay nazbieral 480 bodov za 211 gólov a 269 asistencií.

Las Vegas získalo prvého hráča už 6. marca, kontrakt na tri roky podpísal útočník Reid Duke z WHL. Nováčik zámorskej profiligy si 21. júna bude môcť od každého ďalšieho tímu NHL vybrať jedného hráča v tzv. rozširujúcom drafte. Mužstvo bude súčasťou Pacifickej divízie Západnej konferencie. Od sezóny 2017/2018 sa Golden Knights stanú 31. účastníkom NHL.



Viac k témam: Gerard Gallant, hokej, NHL, Vegas Golden Knights
Zdroj: Webnoviny.sk - Nový tím NHL už má trénera, stal sa ním Gerard Gallant © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.