Pondelok, 6. máj 2024
Zamračené  14 °C
Mimoriadne správy

Nitra získala pod Pustým hradom postupový mečbal, Zvolenu sa stali osudné oslabenia

 Webnoviny   1. apríl 2019  241  
Nitra získala pod Pustým hradom postupový mečbal, Zvolenu sa stali osudné oslabenia

ZVOLEN 1. apríla (WebNoviny.sk) - Hokejisti HK Nitra triumfovali v pondelňajšom piatom dueli semifinále play-off najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy 2018/2019 na ľade HKM Zvolen 3:2 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 3:2 na zápasy.

Séria sa opäť vracia pod Zobor, kde zverenci trénera Antonína Stavjaňu budú môcť v stredu 3. apríla spečatiť postup do finále.

Hostia sa pod Pustým hradom ujali vedenia v 8. min po individuálnom sóle a presnom zakončení Branislava Rapáča. Vyrovnanie domácich prišlo v 26. min, keď zadák Adam Drgoň vyťažil zo spolupráce s Milanom Kytnárom a Michalom Chovanom. Zvolenčanom sa však stali osudné dve oslabenia v polovici tretej tretiny.

Najskôr sa v 49. min zapísal do streleckej listiny Graeme McCormack a na začiatku 51. min Kale Kerbashian skóroval do odkrytej bránky po nezištnej prihrávke Samuela Bučeka. Odpoveď domáceho mužstva z hokejky Lukáša Handlovského v čase 59:52 už prišla neskoro.

Tipsport liga 2018/2019



  • semifinále play-off - piaty zápas


HKM Zvolen - HK Nitra 2:3 (0:1, 1:0, 1:2) - stav série: 2:3
Góly: 26. Drgoň (Kytnár, Michal Chovan), 60. Handlovský (Vandas, Michal Chovan) - 8. B. Rapáč (Rais, Buček), 49. McCormack, 51. Kerbashian (Buček)
Vylúčení: 6:8 na 2 min, navyše: Ulrych (Zvolen) a Miroslav Pupák (Nitra) 5+DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: T. Orolin, Jonák - Tvrdoň, Stanzel, 4100 divákov

Zostavy:
Zvolen: Skapski - Fraser, Pöyhönen, Ulrych, Roman, Hraško, D. Růžička, Pufahl, Drgoň - Handlovský, Kytnár, Vandas - Obdržálek, Michal Chovan, Zuzin - Kelemen, S. Petráš, Mitchell - Andrisík, Holovič, Šišovský
Nitra: Hanuljak - McCormack, Mezei, Korím, Miroslav Pupák, M. Versteeg, Rais, Morriso

Hlasy (zdroj: RTVS):

Andrej Podkonický (tréner Zvolena): "Nezvládli sme prvú tretinu. Neviem, či sme boli nervózni alebo čo sa stalo, ale takto nemôžeme začať doma dôležitý zápas. Vyhrali sme v Nitre, ale prídeme domov a sme zbytočne nervózni. Kľúčoví hráči musia začať hrať a zlepšiť hru, hlavne v hre piatich proti piatim. Za stavu 1:1 sme mali šancu v presilovke o dvoch hráčov. Nevyužili sme to, Nitra podobnú situáciu áno, a to rozhodlo. V ďalšom zápase v Nitre musíme byť koncentrovaní a vyhrať. Nič iné nám nezostáva."

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Začali sme veľmi dobre, aktívne... V dueli bolo mnoho nervozity. Využili sme dve presilovky, vytvorili si náskok 3:1 a už sme si to dotiahli do konca."



Viac k témam: HK Nitra, HKm Zvolen, play-off Tipsport ligy, Tipsport liga
Zdroj: Webnoviny.sk - Nitra získala pod Pustým hradom postupový mečbal, Zvolenu sa stali osudné oslabenia © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.