Štvrtok, 28. marec 2024
Mimoriadne správy

NHL má oficiálne ďalšieho účastníka, Seattle Kraken môže začať skladať tím

 Webnoviny   1. máj 2021  189  
NHL má oficiálne ďalšieho účastníka, Seattle Kraken môže začať skladať tím

1.5.2021 (Webnoviny.sk) - Americký klub Seattle Kraken sa oficiálne stal 32. účastníkom zámorskej hokejovej NHL. Vedenie organizácie totiž na účet profiligy zaslalo už aj poslednú potrebnú platbu vo výške 650 miliónov dolárov. Odteraz môže podpisovať zmluvy s novými hráčmi a byť aj súčasťou transferov s konkurenčnými klubmi. Tím zo Seattlu tak od jesene 2021 bude hrať v kanadsko-americkej súťaži.

"Som veľmi rád, že medzi účastníkmi NHL môžem oficiálne privítať klub The Seattle Kraken ako nášho 32. člena. Blahoželám Davidovi Bondermanovi a jeho rodine či partnerom, ako aj celej organizácii, mestu Seatlle a fanúšikom tímu Kraken, keďže klub podstupuje vzrušujúcu cestu za prvým vhadzovaním naplánovaným na október," vyhlásil komisár NHL Gary Bettman.

Generálny manažér novej organizácie Ron Francis už aj oficiálne smie komunikovať s kolegami z ostatných tímov v profilige a pripravovať sa na expanzný draft naplánovaný na 21. júla. Klub zo Seattlu si v ňom smie vybrať po jednom hráčovi od každého ďalšieho účastníka súťaže, ktorý nebude figurovať na špeciálnom zozname chránených hokejistov. Nasledovať bude draft nováčikov a šanca pre Kraken získať talentovaných mladíkov.

"Dnešok je ďalším mimoriadne významným dňom na ceste k úvodnému vhadzovaniu. Máme pred sebou niekoľko vzrušujúcich mesiacov," povedal majiteľ nováčika NHL David Bonderman.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - NHL má oficiálne ďalšieho účastníka, Seattle Kraken môže začať skladať tím © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.