Sobota, 18. máj 2024
Slnečno  14,4 °C
Mimoriadne správy

Nemec podľa odborníka odohrá väčšinu budúcej sezóny NHL, označil ho ako mladý ofenzívny motor

 Webnoviny  24. august 2023  167  
Nemec podľa odborníka odohrá väčšinu budúcej sezóny NHL, označil ho ako mladý ofenzívny motor

24.8.2023 (SITA.sk) - Aj keď zatiaľ nie známe, či slovenský hokejový obranca Šimon Nemec zažije v ročníku 2023/2024 premiéru v zámorskej NHL, odborník Joseph Stanislau z portálu Pucks and Pitchforks si to myslí.

Hrozba na bránku


Devätnásťročný rodák z Liptovského Mikuláša podľa neho odohrá väčšinu ročníka v prvom tíme New Jersey Devils a bude mať priemer viac ako pol bodu na zápas.

„Očakávam, že odohrá 61 zápasov. Začne v Utice a posunie sa do NHL pri prvej príležitosti. Pri nabitej obrane Devils bude pod tlakom, aby hneď dominoval. Tím dlho nemal k dispozícii hráča ako Nemec, ktorý je mladý ofenzívny motor na modrej čiare a môže riadiť druhú presilovkovú formáciu. Nemec bude zostávať na ľade aj po vystriedaní druhého obrancu z páru, ako útočná hrozba bude strieľať na bránku, unavovať súperov a nútiť ich zostať v pozore," myslí si Stanislau, ktorý predpovedá Nemcovi zisk 8 gólov a 24 asistencií v drese „diablov".

Nové rekordy


Šimon Nemec ako dvojka vlaňajšieho draftu nováčikov do NHL nazbieral v drese tímu Utica Comets spolu 34 bodov (12+22) v 65 zápasoch AHL.

V počte gólov aj bodov stanovil nové rekordy súťaže pre obrancu do 19 rokov, v produktivite o jeden bod prekonal predošlé historické maximum Davea Maloneyho zo sezóny 1974/1975.

Zvolili ho do All-Star tímu nováčikov a od svojho klubu dostal Cenu Iana Andersona za najväčšie zlepšenie počas súťažného ročníka.

Viac k témam: NHL
Zdroj: SITA.sk - Nemec podľa odborníka odohrá väčšinu budúcej sezóny NHL, označil ho ako mladý ofenzívny motor © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.