Piatok, 19. apríl 2024
Zamračené  7 °C
Mimoriadne správy

Návrat Jaromíra Jágra na ľad sa opäť odkladá, nenastúpi ani za Prostějov

 Webnoviny  11. február 2019  241  
Návrat Jaromíra Jágra na ľad sa opäť odkladá, nenastúpi ani za Prostějov

KLADNO 11. februára (WebNoviny.sk) - Legendárny český hokejista Jaromír Jágr opäť nenastúpi za materské Kladno v tamojšej druhej najvyššej súťaži.

Zradilo ho koleno


Počas uplynulého týždňa sa čoskoro 47-ročný útočník (nar. 15. februára 1972) zmienil na besede s fanúšikmi, že by mohol absolvovať pár striedaní už v pondelok na ľade Prostějova, napokon sa tak nestane. "Rytieri" o tom informovali na twitteri. Stredočesi do konca základnej časti absolvujú ešte šesť duelov.

Ešte počas minulej sezóny to skúšal v NHL. V drese Calgary Flames nastúpil na 22 duelov s bilanciou 1+6, ale pre zranenie kolena sa dohodol s kanadským klubom na ukončení spolupráce a vrátil sa do vlasti.

Víťaz ZOH 1998 v Nagane absolvoval v NHL dovedna 1733 zápasov základnej časti s bilanciou 766 gólov a 1155 asistencií. V produktivite NHL je s 1921 bodmi druhý za fenomenálnym Waynom Gretzkým (2857), v góloch tretí za Gretzkým (894) a Howom (801), v asistenciách piaty.

Päťkrát získal Art Ross Trophy


Stanleyho pohár získal dvakrát - v rokoch 1991 a 1992 s Pittsburghom, v ktorom začínal svoju zámorskú púť. Päťkrát získal Art Ross Trophy určenú pre najproduktívnejšieho hráča sezóny, na jeho konte je aj viacero ďalších ocenení a rekordov.

Spolu desaťkrát sa predstavil v Zápase hviezd NHL. Okrem Calgary a Pittsburghu hral aj za Washington, New York Rangers, Philadelphiu, Dallas, Boston, New Jersey a Floridu.

Viac k témam: návrat, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Návrat Jaromíra Jágra na ľad sa opäť odkladá, nenastúpi ani za Prostějov © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.