Pondelok, 20. máj 2024
Mimoriadne správy

Najlepší hádzanári sveta tento rok nezískajú ocenenia, IHF zrušila anketu

 Webnoviny  25. september 2018  232  
Najlepší hádzanári sveta tento rok nezískajú ocenenia, IHF zrušila anketu

BAZILEJ 25. septembra (SITA) - Vo futbale v pondelok vyhlásili najlepších hráčov v ankete Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) za rok 2018, v hádzanej zostane rok 2017 bez udelenia ocenení.

Medzinárodná hádzanárska federácia (IHF) sa rozhodla zrušiť anketu o najlepšieho hráča a najlepšiu hráčku sveta za rok 2017, v ktorej mohli fanúšikovia a zástupcovia médií odovzdať svoje hlasy do 20. februára. Dôvodom je vzhľadom na význam ankety nízky počet odovzdaných hlasov.

"Pre nedostatočný záujem o hlasovanie zo strany priaznivcov hádzanej a médií by výsledky nemali dostatočnú výpovednú hodnotu, preto sa zrodilo rozhodnutie neudeliť ocenenia," uviedla hovorkyňa IHF pre Mannheimer Morgen.

Cindrič si na ocenenie musí počkať


Pred pár mesiacmi macedónsky web g-sport.mk informoval, že víťazom v kategórii mužov sa premiérovo stal Luka Cindrič. Tieto správy sa však nepotvrdili. Chorvátska stredná spojka v službách macedónskeho víťaza SEHA League a aj obhajcu prvenstva Lige majstrov si na prvé ocenenie tohto druhu musí ešte počkať.

Odporúčame:
Hádzanári Tatrana Prešov uspeli aj v druhom zápase Ligy majstrov, zdolali Bjerringbro-Silkeborg

Ďalšími kandidátmi boli Chorvát Domagoj Duvnjak, trojnásobný francúzsky laureát a obhajca prvenstva za rok 2016 Nikola Karabatič, Nór Sander Sagosen a Andy Schmid zo Švajčiarska.

K prerušeniu došlo druhýkrát v histórii


V ženskej časti ankety, v ktorej obhajovala triumf Cristina Georgiana Neagová z Rumunska, figurovali medzi päticou nominovaných za rok 2017 okrem Neagovej (2010, 2015, 2016) aj nórske hádzanárske reprezentantky Nora Mörková a Stine Bredal Oftedalová, Holanďanka Cornelia Nycke Grootová a Isabelle Gulldénová zo Švédska.

Druhýkrát v histórii prišlo k prerušeniu ankety IHF, ktorej výsledky prvýkrát vyhlásili za rok 1988. Predtým sa neuskutočnila v rokoch 1991 - 1993. Obnovili ju v roku 1994 a odvtedy sa hlasovalo až doteraz.

Viac k témam: IHF Medzinárodná hádzanárska federácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Najlepší hádzanári sveta tento rok nezískajú ocenenia, IHF zrušila anketu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.