Štvrtok, 28. marec 2024
Mimoriadne správy

Nadalovi to na Turnaji majstrov nevyšlo ani na šestnásty pokus, no bude bojovať ďalej

 Webnoviny  22. november 2020  270  
Nadalovi to na Turnaji majstrov nevyšlo ani na šestnásty pokus, no bude bojovať ďalej

22.11.2020 (Webnoviny.sk) - Ivan Lendl nikdy nevyhral Wimbledon, Petovi Samprasovi nebolo súdené Roland Garros a Rafael Nadal sa možno nedočká triumfu na Turnaji majstrov.

Tento rok mal 34-ročný Španiel jedinečnú šancu pretrhnúť šnúru neúspechov na koncoročnom výberovom turnaji osmičky najlepších singlistov.

Súper zahral výborne, Nadal spravil chyby


Nadal mal solídnu formu a Dominic Thiem mu z cesty odpratal svetovú jednotku Novaka Djokoviča, lenže v semifinále ATP Finals v Londýne Nadal prehral s ambicióznym Rusom Daniilom Medvedevom 6:3, 6:7 (4), 3:6, hoci za stavu 6:3 a 5:4 podával na víťazstvo.

Napokon sa v nedeľňajšom finále o posledný titul mužskej tenisovej sezóny stretnú Rakúšan Thiem a Rus Medvedev a majstrovský turnaj bude mať z určitosťou nového víťaza. Nebude ním však Nadal.

"Mal som obrovskú šancu, ale nezvládol som to. V dôležitých okamihoch bol súper lepší. Najmä za stavu 5:4 pre mňa v druhom sete zahral vynikajúco. Samozrejme, že som bol aj nervózny, ale kto z nás nie je v takýchto dôležitých zápasoch. Je to normálne. On však zahral výborne a ja som porobil chyby. Malé detaily spôsobili veľký rozdiel. Súper z toho vyťažil, ja nie," skonštatoval Nadal na tlačovej konferencii po semifinále.

Nadal bude ďalej bojovať


Španiel to zo šestnástich účasti na Turnaji majstrov dvakrát dotiahol do finále. Bolo to ešte v rokoch 2010 a 2013, posledný prestížny triumf mu však v kariére stále chýba.

Na pripomenutie: Nadal je 13-násobný víťaz Roland Garros, štvornásobný šampión US Open, dvakrát vyhral Wimbledon a raz Australian Open. Energický ľavák má aj zlato z OH 2008 v Pekingu a tiež deblové zlato z OH 2016 v Riu de Janeiro.

"Na mojej motivácii do budúcnosti sa nič nemení. Budem naďalej tvrdo pracovať, aby som dostal šancu na ďalšie víťazstvá. A to na ktoromkoľvek turnaji. Ďalší rok bude pre mňa mimoriadne dôležitý. Budem bojovať," doplnil Nadal na portáli ATP Tour.

Viac k témam: ATP Finals, Turnaj majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk - Nadalovi to na Turnaji majstrov nevyšlo ani na šestnásty pokus, no bude bojovať ďalej © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.