Štvrtok, 2. máj 2024
Oblačno  16,5 °C
Mimoriadne správy

Na ľade sa vidíme, našli sme správnu chémiu, tvrdí Pánik

 Webnoviny  22. február 2017  328  
Na ľade sa vidíme, našli sme správnu chémiu, tvrdí Pánik

Richard Pánik prvýkrát prekonal hranicu 30 bodov, momentálne je najlepším Slovákov v NHL.

ST. PAU 22. februára (WebNoviny.sk) - Richard Pánik je momentálne najlepším slovenským hokejistom v NHL. Skvelú formu potvrdil gólom a asistenciou na ľade lídra Západnej konferencie Minnesoty a prispel nimi k víťazstvu Chicaga 5:3. Dvadsaťšesťročný martinský rodák upútal aj štyrmi strelami a piatimi plusovými bodmi.

Pánik nastúpil v prvom útoku spoločne s kapitánom hostí Jonathanom Toewsom a Nickom Schmaltzom a toto trio dokopy získalo 10 kanadských bodov. Vyčnieval Toews, ktorý zaznamenal hetrik a bol pri všetkých piatich góloch svojho tímu. Chicago natiahlo sériu víťazných stretnutí na ľade súpera na sedem a za Minnesotou, ktorá je na čele Západnej konferencie aj Centrálnej divízie NHL, na druhom mieste zaostáva o 5 bodov. Tréner Blackhawks Joel Quenneville si pripísal štvorstý víťazný zápas na lavičke Chicaga. "Toewsov útok bol veľmi nebezpečný. Výborne v ňom zahrali všetci traja hráči," pochválil Joel Quenneville nepriamo aj Pánika na webe Chicaga Tribune.

Odporúčame:

Video: Pánik skóroval aj prihrával, Budaj druhou hviezdou


"Občas sa pritrafí noc, aká bola táto. Veľmi som si užíval hru so ´Schmaltzym´ a ´Pannerom´. Ukázali výbornú robotu na ľade a veľmi sa zaslúžili o tento skvelý zápas. Po takýchto víťazstvách stúpa sebavedomie," pochvalne uviedol 5-bodový Jonathan Toews. "Veci sa posúvajú správnym smerom, teda v náš prospech. Na ľade sa vidíme. Myslím si, že sme našli tú správnu chémiu," cituje Pánika portál chicagotribune.com.

Práve Toews v 26. min adresoval Pánikovi skvelú prihrávku pred bránku, ktorý ju rutinérsky premenil na svoj šestnásty gól v sezóne a dostal svoj tím do vedenia 2:1. Pánik má na konte 31 kanadských bodov a po prvý raz v kariére sa dostal cez hranicu 30 bodov v jednej sezóne NHL. Na 4 body a 5 gólov sa už priblížil krajanovi Mariánovi Hossovi, ktorý stále je najproduktívnejším Slovákom v tejto sezóne v NHL, hoci teraz prežíva slabšie obdobie. Hossa proti Minnesote odohral iba 12:07 min vo štvrtom útoku Blackhawks, z jeho troch striel sa žiadna neujala.



Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.