Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Molčan svoje kariérne maximum na grandslame nevylepšil, posledným zo Slovákov na Wimbledone je Polášek

 Webnoviny   3. júl 2022  140  
Molčan svoje kariérne maximum na grandslame nevylepšil, posledným zo Slovákov na Wimbledone je Polášek

3.7.2022 (Webnoviny.sk) - Slovenský tenista Alex Molčan si nevylepšil kariérne maximum na grandslamovom turnaji. V sobotňajšom dueli 3. kola dvojhry vo Wimbledone podľahol jedenástemu nasadenému Američanovi Taylorovi Fritzovi v troch setoch 4:6, 1:6, 6:7 (3) a neprenikol do osemfinále.

Grandslamovým maximom 24-ročného rodáka z Prešova tak zostáva 3. kolo na vlaňajšom US Open i tohtoročnom Wimbledone.

Posledným slovenským želiezkom v ohni tak vo Wimbledone zostáva deblový špecialista Filip Polášek. V mužskej štvorhre spolu s Austrálčanom Johnom Peersom postúpili už do osemfinále.

V sobotňajšom dueli 2. kola si poradili s portugalsko-austrálskou dvojicou Joao Sousa a Jordan Thompson 7:6 (2), 7:5, 6:4. O postup do štvrťfinále zabojujú v pondelok proti britsko-brazílskemu duu Jamie Murray a Bruno Soares.

Poláškovi sa darí aj v zmiešanej štvorhre. So slovinskou tenistkou Andrejou Klepačovou nastúpia v nedeľu popoludní na duel osemfinálového 2. kola proti francúzskej dvojici Édouard Roger-Vasselin a Alizé Cornetová.

Viac k témam: Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk - Molčan svoje kariérne maximum na grandslame nevylepšil, posledným zo Slovákov na Wimbledone je Polášek © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.