Piatok, 26. apríl 2024
Slnečno  9,5 °C
Mimoriadne správy

Mokošová zažiarila na majstrovstvách Európy, pre Slovensko vybojovala bronz na bradlách

 Webnoviny  20. december 2020  255  
Mokošová zažiarila na majstrovstvách Európy, pre Slovensko vybojovala bronz na bradlách

20.12.2020 (Webnoviny.sk) - Slovenka Barbora Mokošová vybojovala bronzovú medailu na bradlách na majstrovstvách Európy v športovej gymnastike v tureckom Mersine. Už istá účastníčka budúcoročných olympijských hier v Tokiu dosiahla v nedeľňajšom finále výslednú známku 13,300 bodu a musela sa skloniť len pred dvojicou Maďariek.

Majsterkou Európy sa stala Zsófia Kovácsová (13,850) a striebro brala Zoja Szekelyová (13,550). V boji o bronz Mokošová zdolala Rumunku Larisu Andreeu Iordacheovú o máličko - 50 tisícin bodu.

Prvý medailový úspech pre Slovensko


Mokošová získala vôbec prvý medailový úspech pre Slovensko na vrcholnom európskom fóre. Do osemčlenného finále postúpila z druhého miesta zo štvrtkovej kvalifikácie, kde predviedla zostavu ocenenú 13,566 bodu. Lepšia vtedy bola iba Maďarka Kovácsová.

Pre 23-ročnú Mokošovú to bol v Mersine prvý súťažný štart po ročnej pauze zapríčinenej pandémiou COVID-19. Okrem bronzu na bradlách si jediná Slovenka v súťažiach žien na ME 2020 vybojovala 11. miesto v prostných, kde tesne nepostúpila do finále.

Majstrovstvá negatívne ovplyvnila pandémia


Rovnako ako predtým v mužských súťažiach je účasť na majstrovstvách Európy žien negatívne ovplyvnená súčasnou nepriaznivou epidemiologickou situáciou v Európe. Prihlásilo sa 16 národných federácií, čo v celkovom súčte predstavuje 46 senioriek a 42 junioriek.

Celá organizácia majstrovstiev Európy sa deje za prísneho dodržiavania epidemiologických nariadení, všetky súťaže sa konajú bez účasti divákov.

Viac k témam: ME v športovej gymnastike
Zdroj: Webnoviny.sk - Mokošová zažiarila na majstrovstvách Európy, pre Slovensko vybojovala bronz na bradlách © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.