Sobota, 18. máj 2024
Zamračené  14,1 °C
Mimoriadne správy

Mokošová sa na bradlách stala víťazkou Svetového pohára, tréner Zvalo vyzdvihol fantastický úspech

 Webnoviny   3. október 2018  273  
Mokošová sa na bradlách stala víťazkou Svetového pohára, tréner Zvalo vyzdvihol fantastický úspech

BRATISLAVA 3. októbra (WebNoviny.sk) - Slovenská reprezentantka v športovej gymnastike Barbora Mokošová je na bradlách celkovou víťazkou Svetového pohára v rámci podujatí s názvom "Challenge Cup 2018", hoci pre zranenie neštartovala na víkendových záverečných pretekoch v Paríži.

Olympionička z brazílskeho Ria de Janeiro 2016 získala v hodnotení tejto disciplíny 80 bodov, druhá Turkyňa Demet Mutluová zaostala o 18 a tretia v poradí Švédka Jonna Adlertegová mala na Slovenku už 25-bodový odstup.

Tréner je vynikajúcimi výsledkami nadšený


Dvadsaťjedenročná členka Slávie UK Bratislava Mokošová si vybojovala aj v ďalších dvoch disciplínach medailové pozície: v prostných ju klasifikovali na 2. mieste len s dvojbodovým mankom za Dorinou Böczögöovou z Maďarska, na kladine obsadila delenú tretiu priečku, víťazná Diana Varinská z Ukrajina si pripísala o päť bodov viac.

"Pre zranenie sme do francúzskej metropoly necestovali, ´Bára´ si tam mala prevziať pohár za celkový triumf na bradlách v rámci Svetového pohára, čo je pre ňu i slovenskú gymnastiku obrovský úspech. Zo Slovákov sa to ešte nikomu nepodarilo. Ani Samovi Piaseckému, ktorého som v minulosti tiež trénoval. Mokošovú v Paríži už na bradlách nikto nemohol predstihnúť v konečnej klasifikácii na tomto náradí. Svojimi výbornými výkonmi v predchádzajúcich kolách Svetového pohára ´Bára´ získala dostatočný počet bodov, aby v celkovom hodnotení vo World Challenge Cup Ranking 2018 FIG zvíťazila na bradlách, skončila druhá v prostných a tretia na kladine. To sú vynikajúce výsledky," uviedol pre agentúru SITA Martin Zvalo, osobný tréner slovenskej gymnastickej jednotky.

Zaistila si šesť "pódioviek"


Mokošová triumfovala na bradlách v rámci Svetového pohára "Challenge Cup 2018" v slovinskom Koperi (31. 5. - 3. 6.), týždeň predtým na ďalšom SP v chorvátskom Osijeku (24. - 27. 5.) bola na bradlách strieborná, rovnako ako v maďarskom Szombathely (21. - 23. 9.).

Zo spomenutých štartov na týchto pretekoch "Challenge Cup 2018" má zverenka Martina Zvala až šesť pódiových umiestnení: v Koperi bola okrem triumfu na bradlách aj tretia v prostných, v Osijeku k striebru na bradlách pridala tiež druhú priečku na kladine a v Szombathely okrem druhého miesta na bradlách skončila tretia v prostných.

V mužskej kategórii klasifikovali Slavomíra Michňáka v konečnom účtovaní Svetového pohára v rámci podujatí "Challenge Cup 2018" na 7. mieste v jeho najsilnejšej a najobľúbenejšej disciplíne - na koni s držadlami. Dvadsaťpäťročný gymnasta Slávie UK Bratislava získal 30 bodov, na bronzovú pozíciu Koheia Kamejamu z Japonska mal odstup 24 bodov. Najúspešnejší v tejto disciplíne bol Slovinec Sašo Bertoncelj (65 b.). "Siedma priečka Slava Michňáka v konečnom poradí na koni je veľmi dobrá," skonštatoval Martin Zvalo.

Svetový pohár v športovej gymnastike Challenge Cup 2018



  •  prehľad disciplín so slovenským zastúpením


ŽENY:
bradlá: 1. Barbora Mokošová (SR) 80 bodov, 2. Demet Mutluová (Tur.) 62, 3. Jonna Adlertegová (Švéd.) 55
prostné: 1. Dorina Böczögöová (Maď.) 60, 2. Barbora Mokošová (SR) 58, 3. Maria Perezová (Čile) 36
kladina: 1. Diana Varinská (Ukr.) 48, 2. Göksu Üctasová Sanliová (Tur.) 46, 3. Barbora Mokošová (SR) a Laurie Denomméeová (Kan.) - obe 43

MUŽI
kôň s držadlami: 1. Sašo Bertoncelj (Slovin.) 65 bodov, 2. Thierry Pellerin (Kan.) 62, 3. Kohei Kamejama (Jap.) 54, ...7. Slavomír Michňák (SR) 30



Viac k témam: Barbora Mokošová, Svetový pohár Challenge Cup 2018 v športovej gymnastike
Zdroj: Webnoviny.sk - Mokošová sa na bradlách stala víťazkou Svetového pohára, tréner Zvalo vyzdvihol fantastický úspech © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.