Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Michal Krištof po troch rokoch strávených vo Fínsku mení pôsobisko, posilní Kometu Brno

 Webnoviny   8. júl 2021  252  
Michal Krištof po troch rokoch strávených vo Fínsku mení pôsobisko, posilní Kometu Brno

8.7.2021 (Webnoviny.sk) - Slovenský hokejový reprezentant Michal Krištof po troch rokoch opúšťa fínsky Kärpät Oulu a premiérovo v kariére bude pôsobiť v Česku.

Dvadsaťsedemročný útočník sa na spolupráci dohodol s Kometou Brno, v ktorej kádri figurujú ďalší piati Slováci vrátane obrancu Mareka Ďalogu či útočníka Marcela Haščáka.

Kariéra spätá s Fínskom


"Po sezóne v Oulu som požiadal svojho agenta, aby zistil situáciu, ktoré kluby by mali o mňa záujem. Ozvala sa Kometa a myslím si, že to bol najlepší výber. Teším sa na super zázemie, na fanúšikov a ďalšou výhodou bude, že to po dlhom čase bude mať aj blízko domov," povedal Michal Krištof na oficiálnom webe Komety.

Seniorská kariéra nitrianskeho rodáka je spätá najmä s Fínskom. Odišiel tam ako 18-ročný a pôsobil tam v juniorke.

Stabilný člen reprezentácie


Postupne sa dostal až do Liigy, na dve sezóny sa však vrátil domov do Nitry. V lete 2018 odišiel do Kärpätu a strávil v ňom tri roky.

Medzičasom sa stal stabilnou súčasťou slovenskej reprezentácie, za ktorú na stúpil na ostatných troch MS (2018, 2019 a 2021) a zahral si aj na ZOH 2018 v Pjongčangu.

Viac k témam: česká Tipsport extraliga, Liiga
Zdroj: Webnoviny.sk - Michal Krištof po troch rokoch strávených vo Fínsku mení pôsobisko, posilní Kometu Brno © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.