Piatok, 3. máj 2024
Mimoriadne správy

Mercedesy ovládli kvalifikáciu na VC Maďarska, pole position si vyjazdil Hamilton

 Webnoviny  28. júl 2018  317  
Mercedesy ovládli kvalifikáciu na VC Maďarska, pole position si vyjazdil Hamilton

MOGYORÓD 28. júla (WebNoviny.sk) - Britský pilot Lewis Hamilton z tímu Mercedes sa stal víťazom sobotňajšej kvalifikácie na Veľkú cenu Maďarska motoristickej formuly 1.

Tridsaťtriročný Brit triumfoval časom 1:35,658, na druhom mieste s mankom 260 tisícin sekundy skončil Fín Valtteri Bottas tiež na monoposte Mercedes. Tento tím dosiahol v kvalifikácii double. "Toto dvojité víťazstvo je pre náš tím skvelé, skutočne sme ho nečakali," uviedol Hamilton.

Odporúčame:
Bitka Hamiltona a Vettela o titul v F1 pokračuje na Hungaroringu, na programe je Veľká cena Maďarska

Na treťom mieste sa s odstupom 528 tisícin sekundy umiestnil Fín Kimi Räikkönen na monoposte Ferrari. Nemecký pilot a jeden z hlavných ašpirantov na titul, Sebastian Vettel, obsadil štvrtú priečku s mankom 552 tisícin sekundy.

Do tretieho radu pre jazdcov na piatom a šiestom mieste sa nečakane postavia Carlos Sainz z Renaultu a Pierre Gasly zo Scuderie Toro Rosso, až zo siedmej a dvanástej priečky vyštartujú pretekári Red Bullu Daniel Ricciardo a Max Verstappen. Nedeľňajšia VC Maďarska sa začne o 15.10 h.

Veľká cena Maďarska F1 - kvalifikácia


1.Lewis Hamilton (Brit.) Mercedes 1:35,658, 2. Valtteri Bottas (Fín.) Mercedes +0,260, 3. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +0,528, 4. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari +0,552, 5. Carlos Sainz (Špan.) Renault,+1,085, 6. Pierre Gasly (Fr.) ToroRosso +1,933



Viac k témam: F1 Formula 1, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Veľká cena Maďarska
Zdroj: Webnoviny.sk - Mercedesy ovládli kvalifikáciu na VC Maďarska, pole position si vyjazdil Hamilton © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.