Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

McLaren asi Alonsa neudrží, Španiela to ťahá do IndyCar

 Webnoviny   9. jún 2017  394  
McLaren asi Alonsa neudrží, Španiela to ťahá do IndyCar

MONTREAL 9. júna (WebNoviny.sk) - Namlsaný indianapoliským mliekom sa Fernando Alonso vracia do kolotoča efjednotky a pred Veľkou cenou Kanady uvažuje, či vôbec bude od nadchádzajúcej sezóny pokračovať v seriáli.

Odporúčame:
Sezóna F1 pokračuje v Kanade, očakáva sa bitka medzi Mercedesom a Ferrari

Dvojnásobný majster sveta vynechal monackú Grand Prix a vyskúšal si americkú IndyCar na nemenej prestížnych pretekoch 500 míľ Indianapolisu. Španiel bol niekoľkokrát vo vedení, ale 21 kôl pred koncom ho zradil motor Honda a musel odstúpiť. Napriek tomu si dožičil dúšok mlieka, tradičný rituál vyhradený pre víťaza podujatia.

Chce znova víťaziť


Pilot McLarenu aj pod dojmom amerického dobrodružstva zvažuje svoje ďalšie účinkovanie v F1. Udržať by ho mohli lepší a najmä spoľahlivejší motor, rozumný kalendár pretekov bez pridávania ďalších veľkých cien a aj viac príležitostí na relax.

Odporúčame:
Video: Sato triumfoval na 500 míľ Indianapolis, preteky poznačili hrôzostrašné nehody

prvom rade však šanca znova víťaziť. "Ak sa nám podarí zvíťaziť pred septembrom alebo pred tým, ako sa rozhodnem, v takom prípade zostanem. Rozhodnutie určite padne po lete," vyhlási v Montreale Alonso, ktorého najlepším tohtosezónnym výsledkom v F1 je 11. miesto v Rusku.

Opantala ho atmosféra z IndyCar


Ťažko sa dá očakávať, že by McLaren v spoluprácu s japonským dodávateľom motorov dokázal spraviť taký významný pokrok.

"Všetci chceme víťaziť. Ani po troch rokoch sme sa k tomu nepriblížili. Myslím si, že je najvyšší čas niečo v tíme zmeniť. Vrátane mňa. Túžim vyhrávať a do tohto projektu som išiel preto, lebo som sa chcel stať znova majstrom sveta. Nepodarilo sa nám to a možno je čas na zmenu," hodil rukavicu 35-ročný Alonso.

Španiel netají, že si ho opantala atmosféra z IndyCar, kde sa po pedoku preháňal na skateboarde a usrkával mlieko. "Všetko tam bolo iné. Uvoľnenejšie, šťastnejšie. Pritom tam panuje veľká hrdosť na preteky, ale všetci sa chcú v prvom rade zabaviť. Tridsaťtri jazdcov sa postaví na štart s tým, že si ide preteky užiť. V efjednotke je to o niečom inom. Je oveľa väčšia a je v nej obrovský tlak," porovnal Alonso.



Viac k témam: F1 Formula 1, Fernando Alonso, McLaren, motoršport
Zdroj: Webnoviny.sk - McLaren asi Alonsa neudrží, Španiela to ťahá do IndyCar © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.