Piatok, 29. marec 2024
Prevažne slnečno  15,3 °C
Mimoriadne správy

Matej Tóth má podľa trénera Spišiaka všetky predpoklady, aby bol na OH 2020 v Tokiu úspešný

 Webnoviny   1. december 2018  231  
Matej Tóth má podľa trénera Spišiaka všetky predpoklady, aby bol na OH 2020 v Tokiu úspešný

BRATISLAVA 1. decembra (WebNoviny.sk) - Matej Spišiak, tréner olympijského víťaza v chôdzi na 50 km Mateja Tótha, si myslí, že jeho zverenec má napriek veku všetky predpoklady, aby bol úspešných aj na najbližšej olympiáde v Toku 2020. Vyhlásil to pre web Slovenského atletického zväzu www.atletika.sk.

Dokázal to Diniz aj Korzeniowski


"Na margo témy veku poviem iba toľko: ak sa Francúz Diniz stal vlani majstrom sveta v 39 rokoch a zašliapal druhý najrýchlejší čas histórie, ak fenomenálny Poliak Korzeniowski získal olympijské zlato v Aténach 2004 ako 36-ročný, tak prečo by to Maťo nemohol zvládnuť v Tokiu, kde bude mať 37 rokov?" položil si Spišiak rečnícku otázku.

Na augustovom berlínskom šampionáte patril Matej Tóth v chodeckých pretekoch na 50 km, kde získal striebro, k najstarším. Iba Španieli Jesús Ángel García, José Ignacio Díaz a Marco de Luca z Talianska sa narodili skôr ako on.

Zdravotne aj fyzicky veľmi dobre


"Matej je na tom stále zdravotne aj fyzicky veľmi dobre, tréningy zvláda bez komplikácií. Má širokú podporu na všetkých úrovniach - najmä však v rodine, čo je azda najdôležitejšie," zdôraznil Matej Spišiak pre www.atletika.sk.

"Ďalšie dva roky jeho kariéry budú najmä o veľkej olympijskej motivácii a zároveň o mentálnom nastavení. Myslím si, že ho chôdza stále baví. Má rád výzvy, jednou z nich je aj konfrontácia s mladšími súpermi. Kvalitne odrobený tréning, dobré výsledky testov či úspešné preteky ho ešte vždy dokážu nadchnúť."

Viac k témam: Matej Spišiak, Matej Tóth
Zdroj: Webnoviny.sk - Matej Tóth má podľa trénera Spišiaka všetky predpoklady, aby bol na OH 2020 v Tokiu úspešný © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.