Nedeľa, 19. máj 2024
Väčšinou jasno  16,1 °C
Mimoriadne správy

Matej Homola nedokončil ani jedny preteky TCR Europe na Hockenheimringu

 Webnoviny  26. máj 2019  239  
Matej Homola nedokončil ani jedny preteky TCR Europe na Hockenheimringu

BRATISLAVA 26. mája (WebNoviny.sk) - Slovenskému automobilovému pretekárovi Maťovi Homolovi sa nepodarilo dokončiť ani jedny z dvoch víkendových pretekov seriálu TCR Europe, ktoré sa jazdili na nemeckom okruhu Hockenheimring.

Do oboch pretekov štartoval z 11. miesta v kvalifikácii. Po víťaznom vstupe do sezóny na maďarskom Hungaroringu odišiel z Nemecka bez bodového zápisu. Najbližšie sa predstaví 8.- 9. júna na známom belgickom okruhu v Spa-Francorchamps.

Noha z pedála


"Dostal som pár dobrých rán, navyše som mal menší problém s brzdami. Musel som tlačiť doslova do podlahy, vďaka čomu sa mi zošmykla noha z pedála a šiel som von z trate. Neskôr som trafil niečo na trati a úplne mi roztrhlo pneumatiku,“ povedal M. Homola po prvých pretekoch v tlačovej správe svojho tímu.

Do druhých pretekov išiel Homola s cieľom čo najlepšie odštartovať a vyhnúť sa kontaktom so súpermi. Po výbornom štarte sa dostal na 10. miesto. Ešte v prvom kole však musel s nezvratne poškodeným autom zamieriť do boxov a preteky sa pre neho skončili.

Frustrácia a hnev


"Mieša sa vo mne smútok, frustrácia a hnev. Chcel som získať kvalitné body, ale ostatní jazdci idú hlava-nehlava. Jasné, drobné kontakty patria k cestovným vozidlám, ale toto už bolo veľa," neskrýval rozhorčenie Maťo Homola.

"Budem teraz ešte viac motivovaný na bodový zisk v Spa-Francorchamps o dva týždne, odkiaľ mám výborné skúsenosti a jazdí sa mi tam veľmi dobre," dodal M. Homola, jazdec talianskeho tímu Target Competition na vozidle Hyundai i30 N TCR.

Viac k témam: TCR Europe
Zdroj: Webnoviny.sk - Matej Homola nedokončil ani jedny preteky TCR Europe na Hockenheimringu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.