Štvrtok, 25. apríl 2024
Prevažne slnečno  6,5 °C
Mimoriadne správy

Martin Kližan v prvom sete prehrával 0:4, ale nakoniec vyhral zápas prvého kola v Petrohrade

 Webnoviny  17. september 2018  254  
Martin Kližan v prvom sete prehrával 0:4, ale nakoniec vyhral zápas prvého kola v Petrohrade

PETROHRAD 17. septembra (WebNoviny.sk) - Slovenský tenista Martin Kližan postúpil do 2. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 St. Petersburg Open v ruskom Petrohrade (dotácia 1 175 190 USD, tvrdý povrch v hale).

V pondelňajšom stretnutí 1. kola si poradil s domácim Jevgenijom Donským, ktorého zdolal za 91 minút 6:4, 6:4. Kližan predviedol obrat, keď v prvom sete prehrával 0:4, následne získal sedem gemov za sebou. V desiatej hre druhého dejstva premenil tretí mečbal pri podaní súpera.

Odporúčame:
Tenisovým kráľom je Nadal, v deblovom rebríčku si výrazne polepšili Polášek aj Martin

"Mám na tento turnaj pozitívne spomienky, pred šiestimi rokmi som tu získal trofej. Verím, že sa mi podarí v Petrohrade opäť uspieť. Ja sa tu na dvorci cítim dobre," povedal Kližan po víťazstve nad Donským.

V osemfinálovom 2. kole si 29-ročný Bratislavčan zmeria sily s dvojkou singlového "pavúka" Talianom Fabiom Fogninim, ktorého zdolal v roku 2012 vo finále na tomto podujatí presvedčivo 6:2, 6:3. "Fabio je skvelý hráč, určite to bude super zápas," doplnil Martin Kližan.

Petrohrad - dvojhra mužov - 1. kolo


Martin Kližan (SR) - Jevgenij Donskoj (Rus.) 6:4, 6:4 za 91 minút



Viac k témam: ATP World Tour 250, Jevgenij Donskoj, Martin Kližan
Zdroj: Webnoviny.sk - Martin Kližan v prvom sete prehrával 0:4, ale nakoniec vyhral zápas prvého kola v Petrohrade © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.