Sobota, 4. máj 2024
Mimoriadne správy

Martin Kližan v Barcelone do semifinále nepostúpil, Nadal mu v prvom sete nadelil kanára

 Webnoviny  27. apríl 2018  259  
Martin Kližan v Barcelone do semifinále nepostúpil, Nadal mu v prvom sete nadelil kanára

BARCELONA 27. apríla (WebNoviny.sk) - Slovenský kvalifikant Martin Kližan prehral za 106 minút 0:6, 5:7 s jednoznačne favorizovaným domácim lídrom svetového rebríčka a obhajcom titulu Rafaelom Nadalom v stretnutí piatkového štvrťfinále dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour 500 Barcelona Open BancSabadell - 66. Trofeo Conde de Godó v španielskej Barcelone (dotácia 2 794 220 eur, antuka vonku). Hralo sa na kurte pomenovanom na počesť 10-násobného šampióna v katalánskej metropole Nadala.

Miestny semifinalista spred troch rokov Kližan viedol v druhej časti 5:3 a pri vlastnom podaní v desiatom geme mal tri jednotlivé setbaly, napokon však nedokázal ukončiť sériu 31-ročného Malorčana, takisto ľaváka. Nadal už má na konte 42 získaných setov na tomto "svojom" povrchu v rade, čo je rekord tzv. otvorenej éry.

Odporúčame:
Aktualizované: Skvelý Kližan postúpil v Barcelone do štvrťfinále a postaví sa proti Nadalovi

Držiteľ 16 grandslamových trofejí Nadal zvýšil v bilancii zo vzájomných duelov s 28-ročným Bratislavčanom Kližanom, teraz 140. v počítačovom poradí, na 3:1. Revanšoval sa mu za prehru 7:6 (7), 4:6, 3:6, ktorú inkasoval vo štvrťfinále na tvrdom podklade v Pekingu v sezóne 2014. Nadviazal na triumfy z Roland Garros 2013 a Wimbledonu 2014.

Zverenec slovenského daviscupového kapitána Dominika Hrbatého Kližan sa v online prepočte posunul na 122. pozíciu v systéme, v ktorom už bol aj na 24. priečke. V roku 2016 dobyl na úrovni ATP World Tour 500 trofeje v Rotterdame a Hamburgu.

Nadal bude v sobotňajšom semifinále čeliť úspešnému zo súboja David Goffin (Belg.-4) - Roberto Bautista-Agut (Šp.-8). Ak uspeje, bude to jeho jubilejný 400. triumf v kariére na tehlovej múčke. Nadal potrebuje dobyť primát v Barcelone, aby k 30. aprílu zostal na čele hodnotenia pred Švajčiarom Rogerom Federerom, hoci tento jeho "večný rival" rovnako ako vlani vynecháva celú antukovú časť sezóny.

ATP World Tour 500 Barcelona Open


Dvojhra - štvrťfinále:
Rafael Nadal (Šp.-1) - Martin Kližan (SR) 6:0, 7:5 za 106 minút
Pablo Carreno-Busta (Šp.-5) - Grigor Dimitrov (Bul.-2) 6:3, 7:6 (4)
Stefanos Tsitsipas (Gréc.) - Dominic Thiem (Rak.-3) 6:3, 6:2

 

Viac k témam: Martin Kližan, Rafael Nadal, tenis, Turnaj v Barcelone
Zdroj: Webnoviny.sk - Martin Kližan v Barcelone do semifinále nepostúpil, Nadal mu v prvom sete nadelil kanára © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.