Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Martin Chromiak zaujal na turnaji Los Angeles Kings, vybojoval si nováčikovskú zmluvu

 Webnoviny   1. október 2021  204  
Martin Chromiak zaujal na turnaji Los Angeles Kings, vybojoval si nováčikovskú zmluvu

1.10.2021 (Webnoviny.sk) - Slovenský hokejista Martin Chromiak sa teší z trojročnej nováčikovskej zmluvy s tímom NHL Los Angeles Kings v hodnote 838 333 amerických dolárov na úrovni NHL. V nižšej lige bude mať 19-ročný útočník ročný plat 80-tisíc dolárov, upozornil na to špecializovaný web slovaknhl.sk.

Skúsenosti zbieral v slovenskej extralige


Jeho ďalšie kroky povedú do tímu Kingston Frontenacs v juniorskej súťaži OHL, kde bude hrať možno aj po boku predpokladanej budúcoročnej draftovej jednotky Shana Wrighta. Chromiak už v predminulej sezóne 2019/2020 odohral v tíme Frontenacs 28 zápasov, v ktorých získal 33 bodov za 11 gólov a 22 asistencií.

Dosiahol teda bodový priemer 1,18 na zápas. V uplynulom ročníku 2020/2021 sa OHL pre pandémiu koronavírusu nehrala, preto Chromiak získaval extraligové skúsenosti medzi mužmi na Slovensku.

Patril k najpozitívnejším prekvapeniam turnaja


V Dukle Trenčín sa predstavil v 32 zápasoch a pripísal si 19 bodov za 7 gólov a 12 asistencie. Neskôr sa presunul do zámoria, kde v tíme AHL Ontario Reign naskočil do dvoch zápasov. Nebodoval v nich. Súčasná zmluva s Los Angeles Kings môže byť aj ocenenie vydareného prípravného kempu, ktorý absolvoval s týmto kalifornským mužstvom pred novou sezónou NHL.

"Tím LA Kings na svojich sociálnych sieťach a aj na oficiálnej stránke uviedol, že Chromiak patril k najpozitívnejším prekvapeniam nedávneho turnaja organizácie. Martin v troch zápasoch získal štyri body a vedenie klubu ocenilo aj jeho prehľad, ktorým vytváral šance pre spoluhráčov. Sme hrdí na to, že spolu so Samuelom Kňažkom sa dostali do tímov NHL a stali sa z nich naozaj kvalitní hokejisti na svetovej úrovni," napísal na svojej facebookovej prezentácii klub HK Dukla Trenčín.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Martin Chromiak zaujal na turnaji Los Angeles Kings, vybojoval si nováčikovskú zmluvu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.