Streda, 24. apríl 2024
Mimoriadne správy

Marián Gáborík vynechá aj ďalšiu sezónu, boľavý chrbát mu nedovolí hrať

 Webnoviny  28. september 2019  295  
Marián Gáborík vynechá aj ďalšiu sezónu, boľavý chrbát mu nedovolí hrať

28.9.2019 (Webnoviny.sk) -


Už druhá sezóna najprestížnejšej zámorskej hokejovej profiligy bude bez Mariána Gáboríka. Slovenský krídelník v službách Ottawy Senators pre Ticketportal TV potvrdil, že ani v nadchádzajúcom ročníku si neobuje korčule v súťažnom zápase , dôvodom sú jeho pretrvávajúce problémy s chrbtom.



Naposledy hral v sezóne 2017/2018


"Zaradili ma na listinu dlhodobo zranených hráčov. V podstate som vypísaný. Samozrejme, rád by som ešte hral, ale boľavý chrbát mi to nedovolí. Pri bežnom fungovaní je to v poriadku, ale pri záťaži nie. Miestami som si ani nohu necítil a podstúpil som operáciu. Aj po nej nastali komplikácie, a tak sa to ťahá," uviedol Gáborík, cituje ho aj portál sport24.pluska.sk.



Slovenský rýchlik na korčuliach odohral v sezóne 2017/2018 v tímoch Los Angeles Kings a Ottawa Senators dovedna 46 zápasov s bilanciou 11 gólov a 10 asistencií. Odvtedy sa už v NHL neukázal a všetko nasvedčuje tomu, že vo veku 37 rokov sa už ani nevráti.



Voľno si užíva doma v Trenčíne


Momentálne je doma v Trenčíne a užíva si septembrové voľno, ktoré nezažil takmer dve desaťročia. "Udržiavam sa a cvičím, aby sa zlepšil môj stav. Popri tom sa venujem biznisu a užívam si život bez hokeja, čo som za posledných 19 rokov nezažil. Dokonca som začal hrať aj na gitare," skonštatoval Gáborík.


Jeden z najúspešnejších Slovákov v zámorí odohral v NHL 1035 zápasov s bilanciou 407 gólov a 408 asistencií. V play-off pridal ďalších 84 zápasov a 58 bodov (32+26). V sezóne 2013/2014 zdvihol nad hlavu slávny Stanleyho pohár, získal ho ako hráč Los Angeles. So 14 gólmi sa vtedy stal najlepším strelcom vyraďovacej časti.



Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Marián Gáborík vynechá aj ďalšiu sezónu, boľavý chrbát mu nedovolí hrať © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.