Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Marián Gáborík je piatym Slovákom v stovke najlepších strelcov NHL

 Webnoviny   2. marec 2017  293  
Marián Gáborík je piatym Slovákom v stovke najlepších strelcov NHL

LOS ANGELES 2. marca (WebNoviny.sk) - Marián Gáborík je už v stovke najlepších strelcov severoamerickej hokejovej NHL.

Odporúčame:
Video: Ikona “žralokov” sa gólovo vyrovnala Bondrovi

Tridsaťpäťročný útočník dosiahol počas svojej kariéry dosiaľ 393 gólov a po Petrovi Šťastnom (450), Petrovi Bondrovi (503), Mariánovi Hossovi (zatiaľ 520) a Stanovi Mikitovi (541) sa stal v poradí piatym hráčom v top 100 kanonierov, ktorých liga eviduje ako Slovákov.

Odporúčame:
Video: Gól roka v NHL? Pánik vykúpal Malkina a nekompromisne zavesil

Gáboríkovi aktuálne patrí stá priečka, ale každým ďalším zásahom bude stúpať v hierarchii, keďže hráči tesne nad ním už dávno ukončili kariéru. Ide o Tomasa Sandströma (394), Pierra Laroucha (395), Cama Neelyho (395), Dava Keona (396), Paula Coffeyho (396) či Paula Kariyu (402). Gáborík potreboval na 393 gólov odohrať 973 zápasov.

Odporúčame:
Nová posila “kráľov’ nebude od Gáboríka drankať dvanástku

Za Minnesotu skóroval 219-krát, v drese New Yorku Rangers sa presadil 114-krát, za Columbus dosiahol 9 zásahov a vo farbách Los Angeles Kings, kde pôsobí od roku 2014, dal dosiaľ 51 gólov. Všetky štatistiky zohľadňujú vystúpenia v základnej časti NHL. Ďaleko pred bránami elitnej stovky kanonierov zostali Miroslav Šatan (363 gólov) či Žigmund Pálffy (329).



Viac k témam: hokej, Los Angeles Kings, Marián Gáborík, nhl
Zdroj: Webnoviny.sk - Marián Gáborík je piatym Slovákom v stovke najlepších strelcov NHL © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.