Utorok, 19. marec 2024
Mimoriadne správy

Lyžiar Sandro Viletta pre viaceré zranenia oficiálne ukončil svoju profesionálnu kariéru

 Webnoviny  18. december 2018  290  
Lyžiar Sandro Viletta pre viaceré zranenia oficiálne ukončil svoju profesionálnu kariéru

BERN 18. decembra (WebNoviny.sk) – Lyžiar Sandro Viletta oficiálne ukončil svoju profesionálnu kariéru. Tridsaťdvaročný Švajčiar sa v posledných mesiacoch musel popasovať s pretrvávajúcimi zraneniami.

V priebehu pätnástich mesiacov si rodák z Graubündenu dvakrát roztrhol skrížený väz a v marci tohto roku si ťažko poranil koleno. Zranenia sa s ním ťahajú už od roku 2016, kedy na pretekoch vo Val Gardene nešťastne narazil. Bolo to posledný raz, čo pretekal súťažne.

Viletta sa stal víťazom superkombinácie na ZOH 2014 v ruskom Soči. Jediné víťazstvo vo Svetovom pohári v super-G dosiahol na pretekoch v Beaver Creeku ešte v roku 2011. Podľa agentúry AP by chcel Švajčiar vo svojej športovej kariére pokračovať na pozícii trénera.

Viac k témam: koniec kariéry, Sandro Viletta, ukončenie kariéry, zjazdové lyžovanie
Zdroj: Webnoviny.sk - Lyžiar Sandro Viletta pre viaceré zranenia oficiálne ukončil svoju profesionálnu kariéru © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.