Utorok, 30. apríl 2024
Mimoriadne správy

Lintner vyzdvihol výkony slovenskej hokejovej reprezentácie, cíti pozitívny trend

 Webnoviny  16. máj 2018  337  
Lintner vyzdvihol výkony slovenskej hokejovej reprezentácie, cíti pozitívny trend

KODAŇ 16. mája (WebNoviny.sk) - Účinkovanie slovenskej hokejovej reprezentácie na 82. majstrovstvách sveta v Dánsku je už minulosťou, zverenci trénera Craiga Ramsayho už sú vo vlasti. V slovenskom tíme bolo hneď niekoľko hráčov z klubov domácej Tipsport ligy. Súboje národného tímu pozorne sledoval aj šéf súťaže Richard Lintner, v minulosti sám pravidelne reprezentoval Slovensko.

„Myslím si, že za tento rok urobila reprezentácia veľmi dobrú prácu. V rámci budovania kádra nový realizačný tím naplnil svoje predsavzatia. Mužstvo si začína budovať jasnú identitu, čo je veľmi dôležité. Zdá sa, že stále bude ťažšie a ťažšie slovenský tím zdolať.

Odporúčame:
Dominik Graňák vidí na výkone Slovákov na MS v hokeji 2018 pozitíva aj negatíva

Už aj tento rok sa o tom presvedčili favoriti. Progres ma teší. Samozrejme, všetci si želáme umiestnenia v elitnej osmičke, teda postup do štvrťfinále. Ak bude pokračovať nastolený trend, tak štvrťfinálových účastí, teda darčekov pre našich fanúšikov, bude v budúcnosti stále viac,“ myslí si 40-ročný trenčiansky rodák.

Vyjadril sa aj k účasti extraligistov v národnom tíme. „Ukázalo sa, že hráči, ktorí z ligy štartovali na olympiáde alebo majstrovstvách sveta, nijako nezaostávali za chalanmi z iných súťaží. Dovolím si tvrdiť, že na svetovom šampionáte sa slovenským extraligistom darilo byť lídrami. To ma teší a potvrdzuje to našu filozofiu, že zvyšovaním športovej kvality ligy zvyšujeme predpoklad na to, aby boli chalani pripravení na najvyššej medzinárodnej úrovni,“ doplnil Lintner.

Viac k témam: hokej, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2018, Richard Lintner, slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk - Lintner vyzdvihol výkony slovenskej hokejovej reprezentácie, cíti pozitívny trend © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.