Utorok, 7. máj 2024
Oblačno  12,4 °C
Mimoriadne správy

Lindsey Vonnová rozptýlila popol starého otca v dejisku zimnej olympiády

 Webnoviny  23. február 2018  268  
Lindsey Vonnová rozptýlila popol starého otca v dejisku zimnej olympiády

ČONGSON 23. februára (WebNoviny.sk) - Americká zjazdová lyžiarka Lindsey Vonnová prišla do Kórejskej republiky s cieľom vziať si domov medailu zo zimných olympijských hier a zanechať za sebou ešte niečo osobitejšie. Urobila oboje.

Starý otec jej veľmi chýba


Tridsaťtriročná Vonnová povedala, že vo štvrtok rozptýlila časť popola svojho starého otca, ktorý slúžil v Kórejskej vojne (1950- 1953), na skale neďaleko miesta, kde sa odohrali preteky v zjazde. "Viem, že by to pre neho znamenalo veľa sa sem vrátiť, Južná Kórea bude vždy jeho súčasťou," uviedla Američanka.

Vonnovej sa tlačili slzy do očí, keď pred olympiádou na tlačovej konferencii dostala otázku smerujúcu k starému otcovi, ktorý zomrel vlani v novembri.

"Tak veľmi mi chýba. Bol veľkou súčasťou môjho života. Skutočne som dúfala, že ma bude môcť vidieť v akcii na olympiáde v Pjongčangu. Viem, však, že sa pozerá, bude mi pomáhať a idem vyhrať pre neho," vravela lyžiarka pred pretekmi.

Z Pjongčangu berie jeden bronz


Zlatú medailu sa jej v Pjongčangu vybojovať nepodarilo, získala bronz v zjazde a stala sa vo veku 33 rokov najstaršou medailistkou v odvetví v histórii zimných olympijských hier.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

"Súťažiť na tejto olympiáde bolo pre mňa čosi veľmi špeciálne a urobila som všetko, aby som vyhrala. Ako viete, brala som bronz a myslím si, že dedko by na to bol hrdý," dodala pretekárka.

Odporúčame:
Vonnová nezvládla svoju olympijskú derniéru, v Pjongčangu sa však zapísala do histórie

Posledné vystúpenie pod piatimi kruhmi jej nevyšlo podľa predstáv, vo štvrtkovej alpskej kombinácii viedla po zjazde, ale nezvládla slalomovú časť a preteky nedokončila.

Viac k témam: Lindsey Vonnova, zjazdové lyžovanie, Zjazdové lyžovanie ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk - Lindsey Vonnová rozptýlila popol starého otca v dejisku zimnej olympiády © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.