Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Libor Hudáček sa na dva roky upísal „tigrom“, chcel zmenu

 Webnoviny   1. máj 2018  321  
Libor Hudáček sa na dva roky upísal „tigrom“, chcel zmenu

LIBEREC 1. mája (WebNoviny.sk) - Český hokejový tím Bílí Tigři Liberec hlási slovenskú posilu do útočných radov - Libora Hudáčka. S mladším z hokejových bratov zo Spiša Hudáčkovcov sa na severe Česka dohodli na dvojročnej zmluve.

Naposledy hral vo Švédsku


Pre vicemajstra sveta z roku 2012 je to prvý angažmán v najvyššej českej súťaži. Jeho dosiaľ poslednými zastávkami v tejto sezóne boli tímy švédskej SHL Örebro HK a Färjestad BK.

Odporúčame:
Libor Hudáček po dohode so ženou vylúčil Rusko, vyskúša zrejme českú ligu

"V prvom rade som chcel zmenu. Vo Švédsku som bol tri roky a cítil som, že chcem skúsiť niečo iné. Máme desaťmesačné dieťa, takže aj v tomto som sa chcel trochu viac podriadiť. V hre bolo aj Rusko, ale chcel som byť bližšie k domu. Verím, že Liberec je správny krok. Chcem víťaziť, preto som tu," uviedol 27-ročný Libor Hudáček v rozhovore na oficiálnom webe tímu Bíli Tigři Liberec.

Silná slovenská légia


V Liberci pôsobí silná slovenská légia, Hudáček teda čerpal informácie o klube z prvej ruky.

"Bolo to od Adama Jánošíka, Martina Bakoša alebo aj Jara Janusa. Telefonoval som s nimi a zisťoval čo a ako. Všetci mi o tomto klube hovorili len to najlepšie. Všetko tu funguje na jednotku a majú aj úspechy - pred dvoma rokmi majstrovský titul a pred rokom finále. K tomu aj dobré výkony v Lige majstrov," skonštatoval L. Hudáček.

Rodák z Levoče netají, že s Libercom chce bojovať o najvyššie priečky v českej hokejovej extralige. "Hlavný cieľ je dostať sa do play-off a tam uhrať čo najlepší výsledok. Pokojne môžeme bojovať aj o titul. Osobne by som sa chcel zaradiť medzi lídrov mužstva a najmä víťaziť," dodal účastník piatich MS v hokeji L. Hudáček.

Viac k témam: HC Bílí Tygři Liberec, hokej, Libor Hudáček
Zdroj: Webnoviny.sk - Libor Hudáček sa na dva roky upísal „tigrom“, chcel zmenu © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.