Štvrtok, 28. marec 2024
Mimoriadne správy

Letná olympiáda v Tokiu (plávanie): Nagy pod piatimi kruhmi skončil. Vyhodilo mi poistky, prezradil

 Webnoviny  26. júl 2021  193  
Letná olympiáda v Tokiu (plávanie): Nagy pod piatimi kruhmi skončil. Vyhodilo mi poistky, prezradil

26.7.2021 (Webnoviny.sk) - Slovenský reprezentant v plávaní Richard Nagy už má za sebou účinkovanie na olympijských hrách v japonskom Tokiu. Dvadsaťosemročný rodák zo Želiezoviec rovnako ako počas víkendu na 400 m polohové preteky ani na 200 m motýlik nepostúpil z rozplavby.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)


Nagy sa v pondelok predstavil hneď v prvej z piatich rozplavieb. Spomedzi šiestich účastníkov finišoval časom 2:01,91 min na piatej priečke, v konečnom účtovaní obsadil 37. pozíciu spomedzi 38 účastníkov. Slovák v tejto disciplíne zdolal len Simona Bachmanna zo Seychel. Účastník OH 2016 v Riu de Janeiro zaostal za vlastným slovenským rekordom z júla 2019 o 2,62 sekundy.

Online prenos (minúta po minúte)


Repiská pre Slovensko dosiahla premiérový bedmintonový olympijský triumf, ktorý sa v minulosti nepodarilo získať jej predchodkyniam. Slovenka ani raz neprehrávala.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021 – 26. júl (fotografie)

"Mohlo to byť lepšie, ale asi teraz na viac nemám. Nie som spokojný. Na stovke som na tom bol ešte celkom dobre, aj na 150-tke, ale na poslednej päťdesiatke, ako sa u nás hovorí, vyhodilo mi poistky. Rozsypal som sa a už sa s tým nič nedalo robiť. Taký je delfín. Na viac som v Tokiu nemal. Som veľmi rád, že som tu mohol byť a že sa to vôbec koná. Mal by som tu však predviesť svoje maximum a to sa nestalo. O rok máme majstrovstvá sveta v Japonsku a to bude asi moja posledná veľká súťaž. Na ňu sa pokúsim pripraviť čo najlepšie. Dúfam, že do toho už neprídu nejaké obmedzenia a budem mať jednu poriadnu sezónu. A potom uvidíme," povedal Nagy pre oficiálny web Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, plávanie - Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021
Zdroj: Webnoviny.sk - Letná olympiáda v Tokiu (plávanie): Nagy pod piatimi kruhmi skončil. Vyhodilo mi poistky, prezradil © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.