Streda, 26. jún 2024
Mimoriadne správy

Legenda Calgary Jarome Iginla oficiálne ukončila kariéru, mrzí ho nezískanie Stanleyho pohára

 Webnoviny  31. júl 2018  266  
Legenda Calgary Jarome Iginla oficiálne ukončila kariéru, mrzí ho nezískanie Stanleyho pohára

CALGARY 31. júla (WebNoviny.sk) - Kanadský hokejový útočník Jarome Iginla v pondelok definitívne ukončil hráčsku kariéru. Urobil tak v kanadskom Calgary, v ktorom strávil výraznú časť svojho hokejového života.

"Bolo to pre mňa a moju rodinu pekné dobrodružstvo. Veľké mestá, skvelí ľudia. So svojou kariérou som spokojný, len ma mrzí, že som nikdy nezískal Stanley Cup," povedal 41-ročný rodák z Edmontonu. "Mal som veľké šťastie, že som prežil požehnanú kariéru," poznamenal v pondelok pri rozlúčke.

Odporúčame:
Chicago má vďaka výmene Hossovho kontraktu oveľa väčší priestor pod platovým stropom

Jarome Iginla bol okrem gólov a asistencií známy aj tým, že na ľade vystupoval impulzívne. "Keď sme potrebovali bitku, tvrdý stret, dôležitý gól, vždy tu bol Jarome," povedal o klubovej legende jeho niekdajší spoluhráč Craig Conroy, v súčasnosti už asistent generálneho manažéra Brada Trelivinga.

Iginla počas svojej dvadsaťročnej seniorskej kariéry strelil celkovo 625 gólov a na konto si pripísal aj 675 asistencií. V počte presných zásahov je v histórii súťaže na 15. mieste po boku Joea Sakica. Dvakrát sa stal najlepším kanonierom sezóny a na získal aj viacero ďalších individuálnych ocenení. Dovedna v profilige odohral 1554 duelov základnej časti.

V play-off pridal 81 štartov s bilanciou 37 presných zásahov a 31 gólových prihrávok. Okrem Calgary Flames hral v NHL aj za Pittsburgh, Boston, Colorado a naposledy Los Angeles. Ostatný súťažný štart si pripísal v apríli 2017, odvtedy má problémy s bedrovým kĺbom. Na nadnárodnej úrovni má zlato z juniorských aj seniorských MS, najcennejší kov na ZOH získal v rokoch 2002 aj 2010, medzitým bol s výberom Kanady úspešný aj na Svetovom pohári.

Viac k témam: Calgary Flames, Jarome Iginla, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - Legenda Calgary Jarome Iginla oficiálne ukončila kariéru, mrzí ho nezískanie Stanleyho pohára © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.