Piatok, 3. máj 2024
Polojasno  13,5 °C
Mimoriadne správy

Lacko na US Open nevyzve Nadala, ani na deviaty pokus neprešiel cez prvé kolo

 Webnoviny  28. august 2018  250  
Lacko na US Open nevyzve Nadala, ani na deviaty pokus neprešiel cez prvé kolo

NEW YORK 28. augusta (WebNoviny.sk) - Slovenský tenista Lukáš Lacko ukončil svoje pôsobenie už v 1. kole na záverečnom grandslamovom tenisovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (celková dotácia 53 000 000 USD, tvrdý povrch vonku).

Pospisil vyzve Nadala


V pondelňajšom stretnutí podľahol za 123 minút 5:7, 3:6, 2:6 Kanaďanovi Vasekovi Pospisilovi. Na potomka emigrantov z bývalého Československa čaká v 2. kole svetová jednotka a obhajca titulu Španiel Rafael Nadal.

Odporúčame:
US Open (1.kolo – dvojhra mužov): Výsledky pondelňajších zápasov

Rodákovi z Piešťan Lackovi sa ani na deviaty pokus nepodarilo postúpiť do 2. kola v New Yorku. Môže ho to mrzieť o to viac, že si v ňom mohol po šiestich rokoch opäť zahrať proti Nadalovi.

Lackovým maximom na grandslamových turnajoch zostáva štvornásobná účasť v 3. kole, ktorú dosiahol dvakrát na Australian Open (2012 a 2017) a vo Wimbledone (2012 a 2016).

Prvý vzájomný zápas


Tridsaťročný Lacko (77. v rebríčku ATP) a o dva roky mladší Pospisil (88.) odohrali prvé vzájomné stretnutie. Kanaďan sa v prvom dejstve dostal do vedenia 4:2, Slovák však odpovedal a vyrovnal na 4:4. Svoj servis však Lacko stratil aj v 11. hre a Pospisil následne využil pri svojom podaní druhý setbal.

Druhý set mal vyrovnaný priebeh až do stavu 3:3. Od tohto momentu získal kanadský tenista tri hry v rade a na príjme využil hneď prvý setbal na zisk druhého setu.

Tretí set začal Lacko odvážnejšie, dostal sa do vedenia 2:0, no to bolo z jeho strany v tomto dejstve všetko. Pospisil získal ďalších šesť hier v rade a zaslúžene sa tešil z postupu do ďalšieho kola.

US Open - dvojhra mužov - 1. kolo


Vasek Pospisil (Kan.) - Lukáš Lacko (SR) 7:5, 6:3, 6:2 za 123 minút



Viac k témam: Lukáš Lacko, US Open, Vasek Pospisil
Zdroj: Webnoviny.sk - Lacko na US Open nevyzve Nadala, ani na deviaty pokus neprešiel cez prvé kolo © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.