Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Lacko a Šramková sa prebojovali na Australian Open

 Webnoviny  14. január 2017  321  
Lacko a Šramková sa prebojovali na Australian Open

Slovenský tenista Lukáš Lacko vo finále kvalifikácie ani raz neprišiel o svoje podanie, kým to súperove získal štyrikrát z desiatich možností.



MELBOURNE 14. januára (WebNoviny.sk) - Španiel Albert Ramos-Viňolas nasadený ako dvadsiaty šiesty bude súperom slovenského tenistu Lukáša Lacka v pondelňajšom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (16. - 29. januára, celková dotácia 50 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion).

Rozhodol o tom sobotňajší žreb rozdelenia úspešných kvalifikantov do "pavúka". Postupujúci si v 2. kole zmeria sily s lepším z duelu Marcel Granollers-Pujol (Šp.) - Dudi Sela (Izr.).

Rebecca Šramková takisto už v pondelok pri svojej absolútnej premiére v seniorskom "main draw" na úrovni veľkej štvorky preverí Číňanku Tuan Jing-jing. Ak uspeje, čakala by ju postupujúca z dvojice Kiki Bertensová (Hol.-19) - Varvara Lepčenková (USA).

Odporúčame:

Kližan vyzve Wawrinku, Cibulková začne proti Allertovej


Horné polovice žrebov budú mať 1. kolo na programe v pondelok, dolné sekcie v utorok. Znamená to, že zo Slovákov sa prvý deň okrem Lacka a Šramkovej predstavia aj Martin Kližan proti švajčiarskemu miestnemu šampiónovi zo sezóny 2014 Stanovi Wawrinkovi, Kristína Kučová v súboji s Američankou Christinou McHalovou a Jana Čepelová v dueli so Španielkou Carlou Suárezovou-Navarrovou. V utorok bude hrať finalistka tohto turnaja z roku 2014 Dominika Cibulková proti Češke Denise Allertovej.

Dvadsaťdeväťročný piešťanský rodák Lacko, 122. v singlovom renkingu ATP, sa proti 28-ročnému Ramosovi-Viňoalsovi (26.) pokúsi nadviazať na jasný triumf 6:0, 6:2, ktorý dosiahol v októbri 2012 na "harde" pod holým nebom v Tokiu. Niekdajší 44. muž hodnotenia Lacko bol práve v sezóne 2012 na južnej pologuli v 3. kole, takto ďaleko sa dostal aj na Wimbledone 2012 a 2016.

Dvadsaťročná Šramková, 118. vo svetovom rebríčku WTA, nemá proti 27-ročnej Tuan Jing-jing (103.) vzájomnú zápasovú minulosť. Číňanka dosiaľ najvyššie bola na 87. pozícii v počítačovom poradí, je účastníčkou 2. kola Wimbledonu 2015 a 2016 a US Open 2016. Na AO neprešla v sezónach 2014 a 2015 úvodným kolom.


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.