Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Kvalifikáciu na VC Ruska ovládlo Ferrari, pole position pre Vettela

 Webnoviny  29. apríl 2017  329  
Kvalifikáciu na VC Ruska ovládlo Ferrari, pole position pre Vettela

SOČI 29. apríla (WebNoviny.sk) - Nemecký pilot Sebastian Vettel z tímu Ferrari sa stal víťazom sobotňajšej kvalifikácie na nedeľňajšiu Veľkú cenu Ruska formuly 1. Dvadsaťdeväťročný rodák z Heppenheimu dosiahol na okruhu v Soči v kráľovskej motoristickej sérii 47. pole position v kariére.

Štvornásobný majster sveta aj talianska stajňa sa tešia z kvalifikačného víťazstva po prvý raz od septembra 2015 na VC Singapuru.

Odporúčame:
Sezóna pretekov F1 pokračuje v Rusku, opäť sa očakáva naháňačka Hamiltona s Vettelom

Ferrari sobotňajším triumfom prestrihlo šnúru Mercedesu, ktorá trvala 18 kvalifikácií. Z druhého miesta v nedeľu vyštartuje Vettelov tímový kolega Kimi Räikkönen, ktorý zaostal len o 59 tisícin sekundy. Tretí Valtteri Bottas z Mercedesu mal manko 95 tisícin sekundy.

Nedarilo sa úradujúcemu vicemajstrovi sveta Lewisovi Hamiltonovi - skončil štvrtý s vyše polsekundovým odstupom za vítazom. Nedeľňajšia VC Ruska sa začne o 14.00 h SELČ.

Veľká cena Ruska - kvalifikácia:


1. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari 1:33,194 min, 2. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +0,059 s, 3. Valtteri Bottas (Fín.) Mercedes +0,095, 4. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes +0,573, 5. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull +1,711, 6. Felipe Massa (Braz.) Williams +1,916



Viac k témam: F1 Formula 1, Sebastian Vettel, Veľká cena Ruska
Zdroj: Webnoviny.sk - Kvalifikáciu na VC Ruska ovládlo Ferrari, pole position pre Vettela © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.