Piatok, 3. máj 2024
Zamračené  15,4 °C
Mimoriadne správy

Kužmová vyhrala ITF Empire Slovak Open, v boji o titul pokorila Cepedeovú-Roygovú

 Webnoviny  20. máj 2018  215  
Kužmová vyhrala ITF Empire Slovak Open, v boji o titul pokorila Cepedeovú-Roygovú

TRNAVA 20. mája (WebNoviny.sk) - Domáca Viktória Kužmová triumfovala vo dvojhre na tenisovom turnaji ITF Empire Slovak Open v Trnave (dotácia 100 000 USD, antuka vonku).

Dvadsaťročná Slovenka v nedeľňajšom finálovom dueli zdolala paraguajskú trojku singlového "pavúka" Verónicu Cepedeovú-Roygovú za 99 minút 6:4, 1:6, 6:1 a dosiahla cenný úspech. Kužmová je po Karolíne Schmiedlovej (hrdinka v roku 2014) druhou domácou hráčkou, ktorá sa stala víťazkou dvojhry na tomto najväčšom ženskom tenisovom turnaji na Slovensku. Rodáčka z Košíc sa triumfom posunie do elitnej stovky rebríčka WTA. Cepedeová-Roygová po vlaňajšej prehre v rozhodujúcom súboji s Češkou Markétou Vondroušovou nevyužila v Trnave ani druhú finálovú účasť za sebou na zisk primátu.

Odporúčame:
Elina Svitolinová obhájila titul v Ríme, vo finále zdolala svetovú jednotku Halepovú

V prvom sete nedeľňajšieho finálového súboja prelomila Kužmová v piatej hre servis paraguajskej protivníčky (na 3:2) a za stavu 5:4 premenila prvú možnosť na ukončenie úvodného dejstva. Dvadsaťšesťročná rodáčka z Asunciónu sa však nevzdala a v druhom sete dovolila slovenskej tenistke získať iba jedinú hru, aj to až za stavu 5:0. Kužmová mala síce následne pri podaní Cepedeovej-Roygovej tri brejkbaly v siedmom geme, ale nevyužila ich a duel sa posunul do rozhodujúceho setu. V ňom sa hralo podľa scenára mladej Slovenky, ktorá "brejkla" paraguajskú súperku vo štvrtom i šiestom geme a za stavu 5:1 premenila hneď prvý mečbal. Triumf Kužmovej v singli je druhým slovenským v doterajších desiatich ročníkoch tohto trnavského turnaja.

V debli sa na turnaji ITF Empire Slovak Open v Trnave tešili austrálska tenistka Jessica Moorová a Galina Voskobojevová z Kazachstanu, ktoré v nedeľňajšom finále zvíťazili za 76 minút 0:6, 6:3, 10:7 (zápasový tajbrejk) nad najvyššie nasadeným švajčiarsko-britským tandemom Xenia Knollová, Anna Smithová.

ITF Empire Slovak Open


Dvojhra - finále:
Viktória Kužmová (SR) - Verónica Cepedeová-Roygová (Parag.-3) 6:4, 1:6, 6:1 za 99 minút

Štvorhra - finále:
Jessica Moorová, Galina Voskobojevová (Aus./Kaz.) - Xenia Knollová, Anna Smithová (Švaj./V. Brit.-1) 0:6, 6:3, 10:7 (zápasový tajbrejk) za 76 minút

Prehľad víťaziek turnaja v Trnave:
2009: Yvonne Meusburgerová (Rak.)
2010: Sandra Záhlavová (ČR)
2011: Yvonne Meusburgerová (Rak.)
2012: Anastasija Sevastovová (Lot.)
2013 (už ako Slovak Open): Barbora Strýcová (ČR)
2014: Karolína Schmiedlová (SR)
2015: Danka Koviničová (Č. Hora)
2016: Kateřina Siniaková (ČR)
2017: Markéta Vondroušová (ČR)
2018: Viktória Kužmová (SR)

Viac k témam: Slovak Open, tenis, viktória kužmová
Zdroj: Webnoviny.sk - Kužmová vyhrala ITF Empire Slovak Open, v boji o titul pokorila Cepedeovú-Roygovú © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.