Štvrtok, 28. marec 2024
Slnečno  13,5 °C
Mimoriadne správy

Krištof narazí v Lige majstrov na Štajnocha, sú známe štvrťfinálové dvojice

 Webnoviny  21. november 2018  294  
Krištof narazí v Lige majstrov na Štajnocha, sú známe štvrťfinálové dvojice

BRATISLAVA 21. novembra (WebNoviny.sk) - V decembrovom štvrťfinále play-off hokejovej Ligy majstrov 2018/2019 nastúpia české kluby proti súperom zo Švédska.

Plzeň v kádri s obrancom Petrom Čerešňákom a útočníkom Miroslavom Preisingerom si zmeria sily so Skellefteou, na Kometu Brno a obrancov Tomáša Maleca s Jurajom Mikušom čakajú súboje proti Frölunde.

Slovensko bude mať zastúpenie aj v ďalšej dvojici, keď Kärpät Oulu s útočníkom Michalom Krištofom zabojuje o semifinále so Salzburgom obrancu Martina Štajnocha. Prvé súboje by sa mali konať 4. alebo 5. decembra, odvety jednotne 11. decembra. Semifinále je na programe v januári a finále v úvode februára.

Plzeň, s ktorou sa v základnej skupine stretol aj slovenský šampión z Banskej Bystrice, v osemfinále vyradila talianske Bolzano víťazstvami 6:1 a 6:2.

"Bol to ťažký súper, ktorý má vo svojom kádri mnoho legionárov. Taliani hrali kontaktne, rýchlo a jednoducho. Mali sme aj šťastie, že nám tam napadali gól, dali sme ich v oboch dueloch celkom dosť," poznamenal pr klubový web Preisinger.

Hokejová Liga majstrov - štvrťfinále


Red Bull Mníchov (Nem.) - Malmö Redhawks (Švéd.)

Kärpät Oulu (Fín.) - Red Bull Salzburg (Rak.)

Kometa Brno (ČR) - Frölunda Indians (Švéd.)

AIK Skelleftea (Švéd.) - HC Plzeň (ČR)



Viac k témam: AIK Skelleftea, Frölunda Indians, HC Kometa Brno, HC Plzeň, hokejová Liga majstrov, Kärpät Oulu, Malmö Redhawks, Red Bull Mníchov, Red Bull Salzburg
Zdroj: Webnoviny.sk - Krištof narazí v Lige majstrov na Štajnocha, sú známe štvrťfinálové dvojice © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.