Nedeľa, 19. máj 2024
Mimoriadne správy

Kristián Pospíšil vymení zámorskú súťaž za skúšku vo fínskom klube Lukko Rauma

 Webnoviny  28. apríl 2019  220  
Kristián Pospíšil vymení zámorskú súťaž za skúšku vo fínskom klube Lukko Rauma

RAUMA 28. apríla (WebNoviny.sk) - Slovenský hokejový útočník Kristián Pospíšil podpísal skúšobný kontrakt s účastníkom najvyššej fínskej súťaže Liigy Lukko Rauma.

Dvadsaťtriročný útočník neodohral pre zranenie v sezóne 2018/2019 ani jeden súťažný zápas. Rodák zo Zvolena mal hrať za Newfoundland Growlers v zámorskej súťaži East Coast Hockey League (ECHL).

K. Pospíšil odohral v predošlej sezóne dva duely v AHL za Toronto Marlies so ziskom dvoch bodov (1+1), v ECHL nazbieral 26 bodov (13+13) v 51 meraniach síl.

K. Pospíšil pôsobil v zámorí od sezóny 2015/2016, hral aj v juniorských súťažiach QMJHL a USHL. Starší brat juniorského reprezentanta Martina Pospíšila v minulosti taktiež reprezentoval Slovensko na MS hráčov do 18 aj 20 rokov.

V ročníku 2018/2019 sa v Liige predstavilo päť slovenských hokejistov. Brankár Denis Godla (KalPa Kuopio), obranca Ján Brejčák a útočníci Filip Krivošík (obaja HPK Hämeenlinna), Michal Krištof (Kärpät Oulu) a Tomáš Záborský (Tappara Tampere).

Informáciu priniesol oficiálny web tímu Lukko Rauma.

Viac k témam: Lukko Rauma
Zdroj: Webnoviny.sk - Kristián Pospíšil vymení zámorskú súťaž za skúšku vo fínskom klube Lukko Rauma © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.