Nedeľa, 1. september 2024
Slnečno  29,3 °C
Mimoriadne správy

Krátke správy z letnej olympiády v Paríži

 Webnoviny  28. júl 2024  135  
Krátke správy z letnej olympiády v Paríži

28.7.2024 (SITA.sk) -

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024



*Španielsky tenista Rafael Nadal sa nakoniec predstaví aj v mužskej dvojhre. Po sobotňajšom dueli 1. kola štvorhry ešte nebol rozhodnutý, či bude štartovať v „singli“. Napokon sa však rozhodol skúsiť štart vo dvojhre. Už v nedeľu popoludní nastúpi v zápase úvodného kola proti Maďarovi Mártonovi Fucsovicsovi. V prípade víťazstva ho v 2. kole čaká Srb Novak Djokovič.

*Ukrajinská tenistka Anhelina Kalininová sa odhlásila z turnaja žien. Podľa ukrajinských predstaviteľov je dôvodom prechladnutie, pričom v nedeľu ráno mala 26-ročná hráčka horúčku. Kalininová tvrdí, že prechladla počas sobotňajšieho čakania na začiatok tenisových súťaží, ktorý narušilo daždivé počasie.

*Juhokórejská strelkyňa Oh Je-džin získala zlatú medailu v nedeľňajšom finále disciplíny vzduchová pištoľ na 10 metrov na olympijských hrách v Paríži, keď navyše triumfovala v novom olympijskom rekorde 243,2 bodu. Na strelnici v Chateauroux odsunula na druhé miesto krajanku Kim Je-dži. Tretia skončila Indka Manu Bhakerová.

*Basketbalisti z Južného Sudánu majú za sebou víťaznú premiéru na scéne olympijských hier. V nedeľňajšom zápase C-skupiny zvíťazili nad reprezentantmi Portorika 90:79.

*Obhajcovia zlata vo vodnom póle, hráči Srbska, úspešne vykročili do olympijského turnaja v Paríži. V nedeľnom zápase B-skupiny zvíťazili po dramatickom priebehu nad Japoncami 16:15.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Paríž
Zdroj: SITA.sk - Krátke správy z letnej olympiády v Paríži © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.