Piatok, 26. apríl 2024
Mimoriadne správy

„Kráľ Henrik“ definitívne ukončil aktívnu kariéru, švédsku brankársku legendu zrádzalo srdce

 Webnoviny  20. august 2021  217  
„Kráľ Henrik“ definitívne ukončil aktívnu kariéru, švédsku brankársku legendu zrádzalo srdce

20.8.2021 (Webnoviny.sk) - Švédska brankárska hokejová legenda Henrik Lundqvist definitívne ukončila aktívnu hráčsku kariéru. Tridsaťdeväťročný rodák z Aare pre problémy so srdcom vynechal ostatnú sezónu, podstúpil aj operáciu.

Lekári odhalili Lundqvistovi problémy s aortálnou chlopňou, koreňom aorty a pri chirurgickom zákroku bolo nutné pristúpiť aj k výmene príslušnej časti najdôležitejšej cievy v tele - aorty.

Pätnásť rokov v tíme Rangers


"Nastal čas. Ostatných 30 rokov som obetoval svoj život hokeju. Teraz je tá správna chvíľa opustiť hru, ktorú tak milujem. A začať novú kapitolu vo svojom živote," cituje Lundqvista oficiálny web NHL.

Henrik Lundqvist sa po dlhoročnom pôsobení v tíme New York Rangers rozhodol predĺžiť si kariéru v konkurenčnom Washingtone a októbri 2020 podpísal s Capitals kontrakt na jeden rok, do bránky klubu z hlavného mesta USA sa však nikdy nepostavil.

Počas pätnástich rokov v tíme NY Rangers sa charizmatický Švéd síce nedočkal Stanley Cupu, ale prekonal niekoľko klubových rekordov a pridal aj viacero individuálnych ocenení.

Získal dve zlaté medaily


V roku 2012 si prevzal Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára NHL a o dva roky neskor si zachytal vo finále bojov o Stanleyho pohár, Rangers prehrali s Los Angeles Kings 1:4 na zápasy.

Až päťkrát sa stal súčasťou výberového podujatia All-Star Game. V roku 2006 sa v Turíne stal olympijským víťazom a zlato z majstrovstiev sveta má z roku 2017.

"Kráľ Henrik" sa pomerne nedávno predstavil aj slovenským fanúšikov, za Švédov totiž chytal na MS 2019.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk - „Kráľ Henrik“ definitívne ukončil aktívnu kariéru, švédsku brankársku legendu zrádzalo srdce © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.