Pondelok, 20. máj 2024
Mimoriadne správy

Kovalík okrem Australian Open vynechá aj Davisov pohár, odstránili mu kostičku na zápästí

 Webnoviny  27. december 2018  284  
Kovalík okrem Australian Open vynechá aj Davisov pohár, odstránili mu kostičku na zápästí

MELBOURNE 27. decembra (WebNoviny.sk) - Slovenský tenista Jozef Kovalík musel pre zdravotné problémy zrušiť účasť na úvodnom grandslamovom podujatí sezóny Australian Open v Melbourne (14. - 27. januára 2019).

Aktuálne 86. hráčovi singlového rebríčka ATP, ktorý mal byť jedným z dvoch slovenských tenistov s istotou štartu v hlavnej súťaži, odstránili podľa informácie na webe Slovenského tenisového zväzu (STZ) kostičku na boľavom zápästí.

Kovalík bude v tenisovom kolotoči absentovať do marca, takže nebude k dispozícii ani v kvalifikačnom stretnutí svetovej skupiny Davisovho pohára o postup na finálový turnaj proti Kanade (NTC v Bratislave, 1. - 2. 2. 2019).

Po odhlásení sa 26-ročného Bratislavčana zostal v hlavnom "pavúku" AO 2019 zo Slovákov už iba Martin Kližan. Ďalší Slováci sa o postup pokúsia v kvalifikácii. Miesto Kovalíka, ktorý na Australian Open 2016 absolvoval v 1. kole neúspešný debut na úrovni "veľkej štvorky", zaujal medzi účastníkmi Michael Mmoh z USA.

Zo žien majú istotu účasti v hlavnej súťaži na AO 2019 štyri Slovenky: Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Viktória Kužmová a Karolína Schmiedlová.

Viac k témam: Australian Open, Davisov pohár, Jozef Kovalík
Zdroj: Webnoviny.sk - Kovalík okrem Australian Open vynechá aj Davisov pohár, odstránili mu kostičku na zápästí © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.