Utorok, 7. máj 2024
Mimoriadne správy

Košice začali štvrťfinále Európskeho pohára FIBA víťazne

 Webnoviny   9. február 2017  363  
Košice začali štvrťfinále Európskeho pohára FIBA víťazne

Hralo sa vo skvelej atmosfére zaplnenej dvojtisícovej haly, o ktorú sa výrazne pričinili aj maďarskí fanúšikovia.



KOŠICE 9. februára (WebNoviny.sk) - Hráčky Good Angels Košice uspeli v úvodnom súboji štvrťfinále Európskeho pohára FIBA.

Na domácej palubovke Angels Areny po obetavom výkone zdolali maďarský tím VBW CEKK Cegléd 79:64 (32:37). Zverenkyne trénera Petra Jankoviča rozhodli o svojom víťazstve v druhom polčase, keď po prvej časti zaostávali 32:37. Potom sa však prejavila kvalita širšieho kádra košického tímu. Hralo sa vo skvelej atmosfére zaplnenej dvojtisícovej haly, o ktorú sa výrazne pričinili aj maďarskí fanúšikovia. Odveta v Cegléde sa bude hrať vo štvrtok 16. februára od 18.00 h. Do ďalšej fázy súťaže postúpi družstvo, ktoré bude mať v dvojzápase lepšie skóre.

V Košiciach sa hral vyrovnaný,ale aj nervózny zápas od úvodných minút. V prvom polčase si až do 18. min žiadny zo súperov neutvoril vyšší ako 5-bodový náskok. Potom však hostky z Maďarska využili slabšiu štvorminútovku domácich bez dosiahnutého bodu a povzbudzované tromi autobusmi fanúšikov sa dostali do vedenia 35:27. Do kabín išli hráčky Ceglédu napokon s náskokom 5 bodov.

V druhom polčase trvalo necelých 5 minút, kým Košičanky zlikvidovali bodové manko a dostali sa do vedenia 43:41. Potom však Američanka Baughová neudržala nervy na uzde a po jej technickej chybe a zároveň štvrtej osobnej chybe v zápase išli opäť do 4-bodového vedenia basketbalistky Ceglédu (43:47). V závere tretej štvrtiny až dve hráčky hostiek mali na konte po 4 fauly a úzka rotácia ich kádra mala za následok, že Košičanky sa dostali do 5-bodového náskoku (56:51). Po povinnom striedaní 115-kilovej pivotky Maksimovičovej sa hostky herne aj psychicky rozsypali. V 34. min sa náskok Good Angels po bodovej šnúre 12:0 vyšplhal na 70:53 a víťazstvo domáceho tímu bolo predčasne spečatené. Záver bol už len otázkou výšky skóre v prospech v pohode hrajúcich Košičaniek.

Európsky pohár FIBA - II. kolo vyraďovacej časti (štvrťfinále) - prvý zápas:

Good Angels Košice (SR) - VBW CEKK Cegléd (Maď.) 79:64 (19:18, 13:19, 24:14, 23:13)


Najviac bodov: Oblaková 17, Stehlíková 13, Baughová 12 - Škoričová 17, Nagyová-Bujdosóová 10, Katonová 9
rozhodovali: Cekov (Bul.), Liszka (Poľ.), Pavlov (Maced.), 2000 divákov

Hlasy:
Peter Jankovič (tréner Good Angels Košice): "Po prvom polčase mi nebolo všetko jedno. Naša hra nebolo dobrá, prehrávali sme o 5 bodov, slabo sme bránili a súperkám dovolili útočný doskok. V prestávke sme si v šatni zopakovali to, čo sme si povedali pred zápasom a v druhom polčase sme to začali plniť. Zrazu to vyzeralo inak. Zlepšili sme obranný doskok, zjednodušili a zrýchlili hru v útoku a Maďarky sme dostali do problémov s faulami. Druhý polčas sme vyhrali o 20 bodov a teraz máme nádejný náskok pred odvetou."
Zuzana Žirková (kapitánka Good Angels Košice): "Taká tá ich neorganizovaná a jednoduchá hra súperkám vychádzala v prvom polčase. Nevedeli sme sa z toho dlho spamätať, strácali sme veľa lôpt, ale druhý polčas bol náš. Som rada, že sme to napokon takto dokázali otočiť. Víťazstvo o 15 bodov je možno čerešnička, ale nič to neznamená. O tom sme sa už presvedčili v minulom kole proti francúzskemu tímu. Maďarskí fanúšikovia boli skvelí, ale my sme radi, že sme potešili tých svojich."


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.