Utorok, 23. apríl 2024
Mimoriadne správy

Koronavírusom sa nakazil aj obhajca veľkého glóbusu Kilde, má však len mierne symptómy

 Webnoviny  31. október 2020  257  
Koronavírusom sa nakazil aj obhajca veľkého glóbusu Kilde, má však len mierne symptómy

31.10.2020 (Webnoviny.sk) - Testy na prítomnosť koronavírusu u nórskych reprezentantov v zjazdovom lyžovaní odhalili jediný pozitívny prípad. Je ním obhajca celkového prvenstva vo Svetovom pohári Alexander Aamodt Kilde.

Informovala o tom Nórska lyžiarska asociácia v tlačovej správe. "Aleksander absolvoval rutinný test po návrate zo Svetového pohára v Söldene a nanešťastie bol nakazený," povedal tímový lekár Nórov Trond Floberghagen.

Kilde má len mierne symptómy


Kilde je momentálne v domácej izolácii a má mierne symptómy ochorenia.

"Cítim sa celkovo dobre. Som optimista a verím, že sa rýchlo dám dokopy. Dodržiavam všetky pravidlá," vyhlásil Kilde podľa webu alkhaleejtoday.co.

Nečakaný víťaz Svetového pohára


Dvadsaťosemročný Kilde sa v uplynulej sezóne nečakane stal celkovým víťazom Svetového pohára v alpskom lyžovaní.

V sumáre súťažného ročníka o 54 bodov zdolal Francúza Alexisa Pinturaulta a o 61 bodov svojho krajana Henrika Kristoffersena. V úvode novej sezóny sa mu v Söldene nedarilo, keď v obrovskom slalome nedokončil už 1. kolo.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk - Koronavírusom sa nakazil aj obhajca veľkého glóbusu Kilde, má však len mierne symptómy © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.