Sobota, 18. máj 2024
Mimoriadne správy

Kližan vyzve Wawrinku, Cibulková začne proti Allertovej

 Webnoviny  13. január 2017  358  
Kližan vyzve Wawrinku, Cibulková začne proti Allertovej

Žreb Australian Open určil súperov aj pre slovenských zástupcov - Dominiku Cibulkovú, Janu Čepelovú, Kristínu Kučovú a Martina Kližana.

MELBOURNE 13. januára (WebNoviny.sk) - Trio slovenských tenistiek a jeden tenista spoznali súperov v 1. kole dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji novej sezóny Australian Open v Melbourne. Nasadená šestka ženskej dvojhry Dominika Cibulková sa na úvod stretne s Češkou Denisou Allertovou.

Jana Čepelová vyzve desiatku "pavúka", Španielku Carlu Suárezovú-Navarrovú, a Kristína Kučová si zmeria sily s Američankou Christinou MacHalovou. V mužskej dvojhre bude mať Martin Kližan viac ako zdatného súpera - nasadenú štvorku Švajčiara Stana Wawrinku, šampióna z Melbourne z roku 2013.

Cibulková proti Allertovej ešte nehrala


Dvadsaťsedemročná Cibulková a o 3 roky mladšia Allertová (89. v rebríčku WTA) doteraz proti sebe na seniorskej úrovni nehrali. Allertová nikdy nestála vo finále turnaja na hlavnom okruhu WTA, z nižšieho formátu ITF má ale 9 singlových titulov. Ďalšie dve Slovenky rozhodne nebudú favoritkami proti svojim súperkám v 1. kole.

Dvadsaťšesťročná Kučová (81.) si po pár dňoch zopakuje súboj s Američankou Christinou McHalovou (43.) mladšou o 2 roky, s ktorou prehrala v druhom kole kvalifikácie na turnaji WTA v Sydney 2:6, 1:6. Vlani na dotáciou významnejšom podujatí v Montreale, kde Kučová senzačne dokráčala až do semifinále, Slovenka zdolala Američanku v kvalifikácii 6:0, 6:4.

Dvadsaťtriročná Čepelová (101.) sa so Suárezovou-Navarrovou (12.) staršou o 5 rokov dosiaľ nikdy súťažne nestretla, skúsená Španielka, víťazka dvoch a finalistka ďalších ôsmich turnajov na okruhu WTA, bude v pozícii vysokej favoritky.

Wawrinka je úradujúci šampión US Open


Dvadsaťsedemročný Kližan a 31-ročný Wawrinka majú jediný spoločný duel z minulosti. Na antuke v Casablance v roku 2010 triumfoval Wawrinka 6:4, 0:6, 6:4. Švajčiar je úradujúci šampión US Open a celkovo trojnásobný grandslamový víťaz. Počas kariéry nazbieral 15 titulov na hlavnom okruhu vo dvojhre, z toho v ostatných troch rokoch zakaždým jeden z úrovne "veľkej štvorky".

Horné polovice žrebu budú mať 1. kolo na programe v pondelok, dolné sekcie v utorok. Organizátori to oznámili na twitteri podujatia. Znamená to, že zo Slovákov sa prvý deň predstavia Kližan, Kučová a Čepelová. V utorok bude hrať Cibulková proti Češke Denise Allertovej. Z kvalifikácie ešte môžu postúpiť Lukáš Lacko a Rebecca Šramková.

Žreb Australian Open 2017
* 16. - 29. januára, celková dotácia 50 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion

DVOJHRA ŽIEN
Jana Čepelová (SR) - Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-10) - bilancia 0:0
Kristína Kučová (SR) - Christina McHalová (USA) - bilancia 1:1
Dominika Cibulková (SR-6) - Denisa Allertová (ČR) - bilancia 0:0

DVOJHRA MUŽOV
Martin Kližan (SR) - Stan Wawrinka (Švaj.-4) - bilancia 0:1


Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.