Sobota, 20. apríl 2024
Mimoriadne správy

Kližan naložil zväzu a Moškovi, tvrdé slová na Facebooku

 Webnoviny  13. december 2016  416  
Kližan naložil zväzu a Moškovi, tvrdé slová na Facebooku

Martinovi Kližanovi sa nepáči, že generálny sekretár STZ Igor Moška a dlhoročný kapitán daviscupového tímu Miloslav Mečíř v súvislosti s reprezentovaním Slovenska v Davisovom pohári argumentujú zmluvou, ktorá bola podpísaná na základe hráčovho prijatia do Národného tenisového centra.

BRATISLAVA 13. decembra (WebNoviny.sk) - Dlhodobo najlepší slovenský tenista Martin Kližan si stojí za tým, že na septembrový súboj play-off o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára 2017 do Austrálie necestoval zo zdravotných dôvodov.

Zjavne teda nesúhlasí so závermi predstaviteľov Slovenského tenisového zväzu, ktorí viackrát medializovanú kauzu o porušení zmluvy so STZ a 20-tísicovej, resp. 10-tisícovej pokute v eurách pre Kližana, resp. Lacka a ich podmienečnom vylúčení z reprezentácie Slovenska na jeden rok uzavreli ospravedlnením oboch hráčov kapitánovi Miloslavovi Mečířovi a dohodou na spôsobe vyriešenia pokuty.

Lekári mu odporučili nehrať v Austrálii

Na vysvetlenie - Kližan aj Lacko zo zdravotných dôvodov v septembri v Austrálii absentovali, pričom v nasledujúcom týždni už hrali na turnajoch ATP, čo bolo pre predstaviteľov STZ dôvodom k ich potrestaniu. Kližan v tomto prípade argumentuje dlhodobo háklivým zranením na pravom

"Zdravie mám len jedno a aj preto som sa v roku 2016 odhlásil z množstva turnajov a rozhodol sa necestovať do Austrálie na Davisov pohár. Navštívil som veľa lekárov a tí sa zhodli na jednoznačnej odpovedi, že riziko obnovenia zranenia za takýchto podmienok (zmena povrchu + zápasy na päť setov) je obrovské a všetci mi odporučili nezúčastniť sa na zápase Davis Cupu," napísal Martin Kližan na svojej oficiálnej facebookovej prezentácii, ktorú agentúra SITA prináša v takmer úplne podobe.

Aktuálne 35. hráč rebríčka ATP vo dvojhre, ktorého trénuje Martin Hromec, svoje myšlienky rozviedol aj do ďalších riadkov. "Ohľadom turnaja po Davisovom pohári, na ktorý som nastúpil a prehral hneď za 40 minút, prosím, naštudujte si pravidlá ATP o odhláškach z turnajov a keď ich budete vedieť, tak sa ma na to už nebudete musieť pýtať: ´Prečo si to musel hrať?´" Agentúra SITA pre úplnosť dodáva, že išlo o turnaj vo francúzskom Metz, Kližan tam obhajoval semifinále z minulého roka a domácemu držiteľovi voľnej karty Julienovi Benneteauovi v 1. kole podľahol za 57 minút hladko 2:6, 1:6.

Ostrejšie Kližanove slová

Kližanovi sa nepáči, že generálny sekretár STZ Igor Moška a dlhoročný kapitán daviscupového tímu Miloslav Mečíř v súvislosti s reprezentovaním Slovenska v Davisovom pohári argumentujú zmluvou, ktorá bola podpísaná na základe hráčovho prijatia do Národného tenisového centra.

Vedeniu slovenského tenisu preto adresoval prostredníctvom facebooku aj tieto "silnejšie" slová: "Je to maximálne smiešne, nakoľko som v NTC skončil pred 7 rokmi. Splatil som vám za moje pôsobenie v NTC 100 000 eur a ako 20-ročný som odišiel. Mojimi výkonmi v Davis Cupe som vám zarobil niekoľkonásobne viac, ako ste vy do mňa investovali. Už desať rokov hrám za Slovensko v Davisovom pohári a chýba mi 6 stretnutí, aby som dostal Cenu za oddanosť voči krajine od ITF. Tú má len veľmi málo tenistov. Vždy som bol hrdý Slovák, vždy som rád reprezentoval našu krásnu krajinu a vždy rád budem. Ak si však myslíte, že prijmem nadmerné riziko zranenia v reprezentačnom tričku a obetujem najlepšie roky kariéry, na ktoré som pracoval 24 rokov, stratil som detstvo, kamarátov a jediné, čo som poznal, bol tenisový kurt a rodičia mali pre môj tenis neustále problémy v práci, a že to zahodím za hlavu len aby ste vy a vaše ´vedenie´ boli šťastní, na to veľmi rýchlo zabudnite."

Dvadsaťsedemročný Martin Kližan, člen TK Slávia STU Bratislava, sa stal v ankete Slovenského tenisového zväzu na sklonku tejto sezóny Tenistom roka 2016. V tomto bilančnom hodnotení triumfoval po piaty raz aj preto, že na hlavnej profesionálnej úrovni získal tituly vo dvojhre v holandskom Rotterdame a nemeckom Hamburgu, zhodne so štatútom ATP World Tour 500. Vo štvorhre sa rovnakým spôsobom presadil v chorvátskom Umagu. Kližan ako jediný z ocenených chýbal na galavečere spojenom s odovzdávaním cien najlepším. "Slovenský tenisový zväz sa rozhodol, že nebude komentovať vyjadrenia Martina Kližana."




Zdroj: WebNoviny.sk © SITA Všetky práva vyhradené.
Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. SITA Slovenská tlačová agentúra a. s. si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku a jeho častí.